Колко ще ни струва "Гешевпикчърс"?

2
Кога ще пусне в ефир записите за Ваньо Танов? И ще ги разследва? И кога ще огласи докъде е стигнало разследването за прането на пари, в което е намесен Борисов?!?
Кога ще пусне в ефир записите за Ваньо Танов? И ще ги разследва? И кога ще огласи докъде е стигнало разследването за прането на пари, в което е намесен Борисов?!? Снимка: БГНЕС

Прокуратурата отново вместо да си върши работата, пуска по медиите записи, направени със специални разузнавателни средства. Виждам, че Гешев смело върви към момента, когато вместо вината да се решава от съда, ще се решава от тълпата, на която ще й се пускат записи, а тя ще пребива виновния с камъни на площада.

Много ми хареса едно изказване на бившия министър на вътрешните работи Емануил Йорданов: "На Гешев трябва да му се забрани да гледа филми на Стивън Сегал. Защото само там без доказателства се отива, арестува и саморазправя!".

Видна е целта на прокуратурата. Да се създаде обществено мнение. И да посоча, че има съдебни решения, не само в България, но и по света, че е недопустимо да се създава предварително обществено мнение относно вината на обвинените лица, защото това пряко или косвено може да повлияе върху решението на съда. И съответно да бъде повод за осъдително решение в Страсбург срещу България.

Вече много пъти сме осъдени всички ние да плащаме на жертвите на некадърността и липсата на образование и адекватност у управляващите, които вилнеят през закона като стадо подивели глигани. С пълната убеденост, че дори и да сбъркат, никой няма да им потърси сметка, а народът ще им плати цената на простотията.

И бих приела подобни записи да се слушат в централните новини, ако същото го направят със записа "Ало, Ваньо", "Ало, Банев", както и записите от Банкя. Но странно защо, въпреки многократно по-големия интерес, който биха предизвикали, прокуратурата се прави на странно онемяла и с амнезия за тях. Както впрочем и за къщата в Барселона. Защото мен не ме интересува как се ритат по кокалчетата бизнеспартньори, па макар и един от тях да е Божков. Мен ме интересува как премиерът на България разпорежда да се спре проверка на бизнесмен, на когото е обещал закрила. Интересува ме как се замитат основания за търсене на неустойка за некачествен ремонт в София. А иначе мутрите да се заплашват помежду си колкото си искат. Това не е и няма да стане обществен проблем, при наличието на сегашния ни премиер, който отнася палмата на първенството.

Та кога "Гешевпикчърс" ще пусне в ефир записите за Ваньо Танов? И ще ги разследва? И кога ще огласи докъде е стигнало разследването за прането на пари, в което е намесен Борисов?!?

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари