Велислав Величков: Божков се самоуличи в извършване на престъпление

1
Вероятно чакаше смяната на Иван Гешев като главен прокурор, заяви адвокатът
Вероятно чакаше смяната на Иван Гешев като главен прокурор, заяви адвокатът Видео: NOVA

Вероятно чакаше смяната на Иван Гешев като главен прокурор, заяви адвокатът

"Още май месец Васил Божков заяви, че има намерение да се прибере в България, за да свидетелства срещу хора, които според него имат участие във въпросната престъпна схема за раздаване на пари за услуги в парламента и правителството. Тези услуги, Божков призна, че е извършил. Тоест той се самоуличи в извършване на престъпление". Това заяви адвокатът Велислав Величков от „Правосъдие за всеки”, в ефира на Новините на NOVA NEWS.

Вероятно чакаше смяната на Иван Гешев като главен прокурор. Според мен точно сега се връща, защото в момента стоят на дневен ред разследванията за хора приближени до бившата власт, до бившия премиер Бойко Борисов. Очевидно Божков не иска да бъде поставен в ролята на единствена жертва, а да разкрие една организирана престъпна схема, за която той може да даде много показания”, добави адвокатът.

Относно прекратеното дело за снимките от спалнята на Борисов – новина от четвъртък и днешното събитие – завръщането на Божков, Величков коментира, че намира връзка между много събития. Включително възобновяването на разследването по делото „Осемте джуджета” и привличането на обвиняем на прокурор от специализираната прокуратура.

Интересно е как единственото, до което са стигнали разследващите за този период от време е че записа е правен с Iphone, но не могат да установят кой е собственика или ползвателя на това устройство”, посочи Велислав Величков.

Относно обвиненията към бизнесмена, Величков коментира: „Те може би са 19 обвинения, част от тях са смешни, поне от това, което четох в медиите. Но реално на мен са ми известни 3 досъдебни производства, по които е привлечен като обвиняем Васил Божков”, каза адвокатът от „Правосъдие за всеки”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари