Колективна оставка в болницата във Велинград

4
Медиците са категорични, че няма да оттеглят своята оставка, докато исканията им не бъдат изпълнени.
Медиците са категорични, че няма да оттеглят своята оставка, докато исканията им не бъдат изпълнени. Снимка: Traffic News

Колективна оставка подадоха лекарите от болницата във Велинград.

До напрежението се стигна, след като те поеха потока от болни от Доспат и Сърница, където бяха едно от последните огнища на заразени с коронавирус. Лекарите, медицинските сестри, акушерките и лаборантите, работещи в местната многопрофилна болница са решени да напуснат работните си места, пише Traffic News.

Те твърдят, че правилата за лечение на болни от коронавирус постоянно се сменят и се чувстват унизени и дълбоко огорчени от отношението към тях. В момента в болницата се лекуват 7 пациенти с COVID-19, като лекарите твърдят, че няма адекватни условия за това.

В изолатор се намират още петима пациенти със съмнения за заболяването, а общия брой разрешени легла са пет в лечебното заведение. Медиците поискаха пълното изолиране на населените места от региона, в които има огнища на заразата. Лекарите са категорични, че няма да оттеглят своята оставка, докато исканията им не бъдат изпълнени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари