Кои са полезните храни на месец юни

0
През студения сезон тялото практически е изчерпало всичките си ресурси
През студения сезон тялото практически е изчерпало всичките си ресурси

През лятото мнозина започват да се запасяват с витамини, тъй като през студения сезон тялото практически е изчерпало всичките си ресурси

Правилното хранене през юни ще ви помогне да подобрите здравето си, както и да осигурите значителна помощ при отслабване, пише Actualno.com

Ето кои храни да включите:

1. Сладка череша

Всички харесват този плод, така че не е нужно да се „убеждавате“ да го ядете. Черешите са отличен източник на основни витамини и минерали с ниско съдържание на калории.

С помощта на черешите можете да нормализирате метаболитния процес в тялото.

Този плод помага за подобряване на работата на сърцето и има положителен ефект върху състоянието на мозъка. Препоръчително е да се консумират само 100 грама плодове на ден, за да се насити тялото с нужните му хранителни вещества.

2. Репичка

Този продукт ще ви помогне да направите всяка зеленчукова салата по-здравословна и вкусна, така че за отслабването определено трябва да обърнете внимание на този зеленчук.

Репичките са чудесен начин за подобряване на здравето на сърцето. Зеленчукът има ниски калорични стойности, така че може безопасно да се използва в диетичното хранене.

3. Краставици

Този продукт определено няма да навреди на фигурата: напротив, с помощта на краставиците можете бързо и ефективно да се отървете от наднорменото тегло.

Ето защо е препоръчително да консумирате зеленчука редовно.

Краставиците помагат за подобряване на работата на сърцето и панкреаса.

4. Копър и магданоз

Експертите препоръчват тези подправки да се консумират през цялата година, когато е възможно, тъй като те са достъпен източник на витамини и минерали.

Магданозът например е с високо съдържание на антиоксиданти.

Зеленолистните насърчават свалянето на тегло и цялостното подобряване на здравето.

5. Морков

Вече можете да намерите висококачествени моркови от новата реколта, така че не пропускайте този шанс. Зеленчукът е известен със своите полезни свойства и удивителен витаминно-минерален комплекс.

По-специално морковите удължават младостта, грижат се за зрението, укрепват имунната система и понижават нивата на холестерола.

Експертите съветват да се консумират възможно най-много сезонни плодове и зеленчуци, които можете да намерите на пазара или да откъснете от собствената си градина. Няма по-добри източници на витамини и минерали от тях. Това е изворът на младостта за вашето тяло.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари