Кой излива бетон върху плажа в Крайморие?

0

Бетон се излива на плажа в Крайморие, съобщава Флагман.

От кадрите, които са изпратили граждани, се вижда, че е започнало изграждането на бетонна стена на границата на плажа или върху самата ивица.

Строителните дейности явно са извършвани в последните 24 часа, но няма информационна табела, а заради дъжда днес отсъстват и работниците.

По всичко изглежда, че това е част от изграждането на нещо по-солидно – най-вероятно заведение или търговски имот, но недоумение буди, че се изгражда в нарушение на Закона за черноморското крайбрежие, забраняващ подобно строителство до плажа.

„Нямам никаква идея кой строи върху плажа. На почивка съм извън Бургас и също като Вас разбрах преди няколко часа. Изпратих хора на място, за да се запознаят със ситуацията, подадох сигнал в Община Бургас, защото смятам, че строителството се извършва върху парцел 378, който е част от територията на плажа. Но дори и да е на границата, трябваше да искат разрешение от държавата, ако това се е случило, щях да бъда уведомен. Най-вероятно става въпрос за незаконно строителство и се надявам час по-скоро да се разбере кой е възложителят”, каза пред Флагман.бг наемателят на плажната ивица Николай Димитров.

Това лято той преобрази плажа в квартал Крайморие, който бе преоткрит като място за релакс от стотици бургазлии. Димитров смяташе в тази част да зелени площи, но явно някой от частните собственици има друга идея. Въпросният собственик може обаче да бъде глобен сериозно, ако се докаже, че е налял бетона върху плажната територия.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари