Кой и защо гласува за ГЕРБ!?

0
Истината ще ви изуми
Истината ще ви изуми

Вече 10 години партията на Бойко Борисов ГЕРБ управлява държавата по абсурдно некадърен, безидеен и чудовищно корумпиран начин.

Издънките на Борисов и министрите му от трите кабинета са хиляди, унищожиха дребния и среден бизнес, 50% от населението избяга от страната, а останалата част бедства. Ще припомним само един факт- по време на протестите през 2013 г. в знак на протест срещу геноцида, който извършват ГЕРБ, се самозапалиха 9 души. И въпреки това вече цяло десетилетие Борисов и шайката му са на власт, като печелят последователно почти всички избори, пише Пею Благов за Skandalno.net. Това кара българите да се питат Кой изобщо е доволен от това абсурдно и престъпно управление? А също и: „Кой гласува за ГЕРБ?

Ето и отговорите на тези въпроси:

Политическа партия ГЕРБ е спечелила почти всички избори от 2007 г. насам.

От 2009 г. партията на Борисов управлява страната самостоятелно или в коалиция само седно прекъсване от година- през 2013-та. Но дори тогава сдаде влъстта като партиятас най-много избиратели.

Въпреки тоталния срив на политиката, която водят, въпреки абсурдните реформи и огромния спад в икономиката на страната и стандарта на живот, ГЕРБ сякаш въобще не губят избиратели. И това, въпреки долните резултати:

От 2009 г. насам:

  • Броят на населението в страната намаля драстично и прогресивно продължава да намалява. Всяка година страната ни намалява с 40 хил. души, колкото е населението на един средно голям български град като Разград.
  • Следствие антисоциалната политика на ГЕРБ през 2018 г. броят на новородените е 3 пъти по-малък в сравнение с 2009 г. – годината, през която ГЕРБ взимат властта.
  • За да се подмажат на американските си господари, ГЕРБ спря няколко силно печеливши и фундаментални за българската икономика енергийни проекта (АЕЦ Белене, ВЕЦ-ове, нефтопроводи, газопроводите „Бургас-Александруполис“, „Южен поток“ и др.) с което обрекоха България на енергийно робство и нищета през следващите десетилетия.
  • Откакто Борисов взе властта, корупцията скочи на рекордни, непознати до този момент нива.
  • Още щом взе властта ГЕРБ смени цялата държавна и общинска администрация тотал. Правят се абсурдни назначения на „калинки“.
  • Малкото останали добре работещи държавни предприятия бяха умишлено съсипани, за да се приватизират от бизнесмени, близки до ГЕРБ.
  • България беше изпреварена икономически от Румъния, чийто БВП вече е почти двоен на нашия. И изостанахме драстично от останалите държави в ЕС.
  • Битовата престъпност скочи драстично, а върху информациите за нея се налага люта цензура.
  • ГЕРБ оряза всички възможни социални фондове и буфери в страната, което лиши една трета от населението й от възможността да оцелее.

Заради тези и много други грехове, управлението на ГЕРБ може да бъде наречено най-лошото в новата българска история.

За да си обясним как така най-некадърната, криминална и чисто мафиотска „партия“ вече 10 години е на власт, без изгледи скоро да падне, трябва да си зададем въпроса: Кой гласува за ГЕРБ?

Когато през 2007 г. Бойко Борисов регистрира партията си ГЕРБ и две години по-късно спечели избоорите, малцина българи си даваха сметка, че този политически проект е сектантски- тинк-танк от веригата европейски неолиберални псивдо-партии, чиято роля е да деградират, деконструират и унищожат традиционната държава в полза на Глобалните американски корпорации. Малко хора знаеха, че партия ГЕРБ се регистрира с американските пари на немската фондация „Конрад Аденауер“, която финансира и партията на Ангела Маркал в Германия. Мнозинството българи си нямаха и на представа какво ще се случи с България. Защото за да се предвидят резултатите от влизането на партията му във властта, бяха нужни сериозни аналитични умения и много информация.

Такива експерти имаше в БСП и още няколко други независими института. Но заради добре потплътената с пари медийна пропаганда, сред населението се създаде еуфория и то отказа да се вслуша в разумните доводи на тези експерти.

Само година след като Борисов взе властта 150 хил. фирми от дребния и средния бизнес обявиха фалит или бяха закрити, а собствениците им масово емигрираха от страната. Токът скочи драстично, а с него и данъците, и цените на услугите… Външните инвестиции намаляха, а старите инвеститори започнаха масово да напускат страната ни в посока Румъния.

Но въпреки това, партията на Бойко Борисов днес продължава да е първа политическа сила. Защото ето кой гласува за нея:

Държавната и общинските администрации:Най-сигурният електорат на ГЕРБ са хората, които партията е назначила. За 10 години ГЕРБ тотално подмени кадрите и в момента от областния управител до касиерката в общината и от министъра до портиера в министерството или агенцията- кадрите са само хора, назначени по партийна линия. Да го кажем така -ако днес кандидатстваш за държавна или общинска работа, задължително преди това трябва да си се записал като член на ГЕРБ.

Това е и причината за фрапиращата некадърност през последните години в средния и дребен ешелон на държавната и общинска администрация. ГЕРБ съвсем умишлено наема маргинали без абсолютно никакви качества. Наетите си знаят, че нямат друг шанс да се задържат на работа, където да не се цапат и да взимат повече от минималната работна заплата. И за цялата тази благинка се отблагодаряват на ГЕРБ като гласуват с две ръце за партията-закрилница на хрантутници.

Силно мотивирани са да гласуват, защото без ГЕРБ във властта, тези хора със сигурност ще изгубят прехраната си.

Те и семействата им са приблизително 800 000 потенциални гласоподаватели в страната.

Към тази група можем да прибавим и работниците и служителите в различните общински фирми като „Озеленяване“, „Паркове и градинки“, „Чистота“ и пр., които са силно зависими от общинската администрация.

Корпоративен вот:Този вот се осигурява от Фирмите, които биват вечно избирани да изпълняват различни обществени поръчки. Работниците в тези фирми са втората най-голяма група, гласуваща за ГЕРБ.

Благодарение на корупцията, която се вихри в страната, стотици съмнителни фирми (близки до властта) печелят обществените поръчки, финансирани от европейските фондове.

Това са фирми които:

  • Строят пътища
  • Чистят и сметоизвозват.
  • Разработват софтуер за държавни учреждения.
  • Поддържат уличното осветление.
  • Много други…
  • Други фирми са тези, под крилото на управляващите, на които ГЕРБ позволява да извършват нерегламентирана дейност, да не спазват всички правила, чрез различни законови и административни мерки властта им осигурява монопол…

Системата с корпоративния вот е такава, че собствениците и мениджърите здраво осребряват гласуването си за ГЕРБ. А те от своя страна плашат работниците си, че ако Бойко загуби властта, те ще останат без работа.

Корпоративният вот възлиза на между 100 000 и 400 000 избиратели в зависимост от това дали работниците са склонни да сменят често работата си.

Директно купуване на гласове

Въпреки ширещите се митова, прякото купуване на гласове в България не носи чак толкова много гласове. Причината е, че то е много несигурно. Въпреки това, чрез купуване на гласове могат да се привлекат между 100 и 200 хил. избиратели.

А не е сигурно, защото Партията-плащач няма никаква гаранция, че след като даде 50 лв. на гласоподавателя, той ще е лоялен и ще гласува за нея.

Затова се купуват гласовете на слабограмотни и боязливи хора от малцинствата, които не могат да разсъдят, че са неподвластни на плащача. В последно време се наблюдава и купуване на много възрастни хора, живеещи в нищета. Но този брой е малък.

Системата с купуване на глаасове е незаконна, затова до нея ГЕРБ прибягва косвено и то само при местни избори. А ето как става купуването на гласове за Парламентарни избори: Шайката на Борисов спонсорира малки партии, с които впоследствие прави коалиционен кабинет – РБ, АБВ, Патриотите… Така основните купувачи на гласове се оказват не ГЕРБ, а коалиционните партньори в тяхното управление.

Въпреки това отделни кандидат-депутати на ГЕРБ на своя глава са пазарували гласове – най-често с цел да изпреварят в местната листа някой свой съпартиец, също кандидат за депутат.

Така в полза на ГЕРБ гласуват между 100 000 и 200 000 купени гласа в различните избори.

И накрая, но в никакъв случай на последно място: Откакто ГЕРБ взеха властта, на избори не е важно кой как гласува – единствено важно е кой брои гласовете. А гласовете в България се броят по изборни списъци, в които фигурира огромно количество починали – или т. нар. мъртви гласове. И ако дори мъртвите със своя глас от отвъдното не съумеят да докарат изборна победа на Борисов, в ход влизат фалшификаторите от комисиите, които директно подменят изборните списъци с гербероугодни такива. Това вече е тънка работа – като за Цветан Цветанов.

След всичко гореизброено ние от Skandalno.net вече имаме отговор на въпроса: Кой гласува за ГЕРБ?!?

Разбира се, има една малобройна прослойка, която подкрепя ГЕРБ безплатно и безвъзмездно. Това са хора с крайно повърхностни разбирания за политиката, оперирани от каквато и да е социална чувствителност.

Те провиждат успехите на ГЕРБ в строителството на магистрали, санирането на блокове… и горещо вярват в силно пропагандните медийни внушения за някакви мними икономически успехи на управлението. Пропаганда, която им говори, че ако все пак в управлението на България има някакви недъзи и неудачи, то за това са виновни „комунистите“. И слушат, и гледат, и вярват тези потомствени анти-комунисти (част от които са и наследници на фашисти-б.а.) без да им хрумне дори, че комунизъм в България никога не е имало, а социализма си отиде преди 30 години. За сметка на това пък от 10 години насам страната ни стремглаво се е втурнала да гради фашизма.

Тези граждани не се вглъбяват в това да анализират ситуацията. За тях е важно, че пътят е ремонтиран, без значение качествено ли е направен и колко пари са дадени за него. Не се замислят, че която и партия да дойде на власт, строежите на магистрали и пътища ще продължат, защото парите се дават от Европа. Виждат, че заплатите се повишават, но не отчитат, че причината за това е високата инфлация. Толкова висока, че повишаването на доходите въобще не може да я компенсира… и хората всъщност обедняват.

Най-мазохистично тази малобройна група приема, че линията на бедност в България е тази, която е определил Бащицата-Фюрер Бойко Борисов и всеки, който е с по-високи доходи- не е беден. Тези хора не се впечатляват от това, че заради разбитата здравна и социална система сънародниците им гинат като мухи. За бедните, възрастните и инвалидите, смятат, че са си виновни сами.

И на въпроса – Кой гласува за ГЕРБ, тези хора с чиста съвест отговарят – Аз! 

Източник: Скандално
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари