Кога ще ремонтират една от най-дългите пешеходни алеи в Русе?

0
2019 година е вече към средата си, а ремонтът все още не е започнал
2019 година е вече към средата си, а ремонтът все още не е започнал

През вече почти изминаващият мандат на този общински съвет, съветниците от групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ направиха няколкократни опити да убедят градоначалника в наложителността от започване на ремонта на пешеходните алеи, намиращи се между двете платна за движение по бул. „Цар Освободител“.

Те са в изключително лошо общо състояние, което принуждава пешеходците да използват новоизградените в близост велосипедни алеи за движение. Това на свой ред създава предпоставки за инциденти и представлява опасност за здравето на гражданите.

Първото питане на общински съветник от патриотите бе на сесията на ОбС - Русе от февруари 2016 година. Тогава Ивета Георгиева повдигна темата, като отговорът на Пламен Стоилов е, че има взето решение за поетапно обновяване на пешеходните алеи.

Такова обаче не се случва през следващите две години и през март 2018 година Георгиева отново прави питане за същото. Следва нов отговор и нова лъжа, който потвърждава предната, че пешеходните алеи в средната ивица ще бъдат отремонтирани. Тогава като пречка се извеждат лошите атмосферни условия. Въпреки това кметът поема ангажимента да започне и завърши ремонта на въпросната алея до началото на 2019 година.

2019 година е вече към средата си, а ремонтът все още не е започнал. Това предизвиква общинските съветници-патриоти Ивета Георгиева и Траян Тотев да направят ново, трето питане с подобни въпроси, като при предните две – ще има ли в действителност ремонт на пешеходните алеи в средната ивица на бул. „Цар Освободител“ в участъка между бл. „Сердика“ и Пантеона на възрожденците, както и участъка пред СУ „Йордан Йовков“ до Земеделски колеж, както и в какъв срок ще се случи.

Чрез Председателя на Общински съвет – Русе До Кмета на Община Русе

П И Т А Н Е

от

Ивета Георгиева и Траян Тотев

общински съветници от групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН”

УВАЖА МИ ГОСПОДИН КМЕТЕ ,

През изминаващия мандат общинските съветници от групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН” неуспешно се опитаха да Ви убедят да положите усилия за извършване на изключително наложителния ремонт на пешеходните алеи, намиращи се непосредствено до изградените по време на първия Ви мандат велосипедни алеи, намиращи се между двете платна за движение по бул. „Цар Освободител“ в гр.Русе. Лошото състояние или липсата на пешеходни алеи принуждава гражданите да използват за тази цел велосипедните алеи, което освен формално нарушение на Закона за движение по пътищата, представлява и непосредствена опасност за живота и здравето им.

През месец февруари 2016 г. общинската съветничка Ивета Георгиева е направила първото си питане по темата. Същото е с Ваш вх.№06-01-21/23.02.2016 г. Тогава отговаряте, че сте взели решение за поетапно обновяване на пешеходните алеи.

Поради липсата на реални действия от Ваша страна, през месец март 2018 г. съветничката Ивета Георгиева отново е подала питане по същата тема. То е било депозирано с Ваш вх.№06-01-56/16.03.2018 г. Тогава отново отваряте, че пешеходните алеи в средната ивица на бул. „Цар Освободител“ ще бъдат отремонтирани. Тогава обаче като пречка за това сте посочили лоши атмосферни условия. Отново сте заявили, че поетият ангажимент през 2016 г. „се изпълнява“, както и че същият следва да бъде завършен до началото на 2019 г.

Към настоящия момент неотремонтирани и в изключително лошо състояние са пешеходните алеи в средната ивица на бул. „Цар Освободител“ в участъка между бл. „Сердика“ и Пантеона на възрожденците, както и участъка пред СОУ „Йордан Йовков“. 

Във връзка с изложеното, моля да отговорите на следните въпроси:

1. Имате ли намерение действително да изпълните поетия ангажимент от 2016 г. за ремонт на пешеходните алеи средната ивица на бул. „Цар Освободител“ в гр.Русе;

2. В какъв срок ще бъде извършен цялостен и качествен ремонт на посочените пешеходни алеи? Настоящото питане е съгласно чл. 104 от ПОДОбСНКВОА и молим на него да ни бъде отговорено както писмено, така и устно.

С уважение: /Ивета Георгиева/ /Траян Тотев/

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари