Кога ще отворят новото платно под жп надлеза при Дунав мост

0
Проблемът си стои в посока излизащи в посока Румъния транспортни средства.
Проблемът си стои в посока излизащи в посока Румъния транспортни средства. Видео: БНТ

Да се отвори новото платно под жп надлеза при граничния пункт Дунав мост при Русе.

За това настояват шофьори, защото според тях така ще се облекчи движението и ще се избегне образуването на опашки. От областната администрация коментираха, че това може да стане най-рано през лятото, защото предстоят още ремонти, предава БНТ.

Пускането в експлоатация на новото трасе на Дунав мост облекчи трафика през българо-румънската граница, но в определени дни по пътя за Силистра отново се образуват колони от камиони. Извеждането на влизащите и излизащите коли през различни зони направи обработването им по-бързо, но само от наша страна.

Галин Григоров – областен управител на Русе

„Проблемът си стои в посока излизащи в посока Румъния транспортни средства. Защото и самият мост няма пропускателната възможност – знаете всички, че това са само две ленти.“

Според областния управител Галин Григоров глобалното решение на проблема е втори мост при Русе – Гюргево. Но докато това стане, може поне да се пусне в експлоатация новоизграденото платно под жп надлеза. То вече близо 2 години стои незавършено, а с него трябваше да се избегне „тапата“ от влизащи и излизащи автомобили. От Агенция „Пътна инфраструктура“ са се ангажирали да изградят нов колектор успоредно на стария и да преместят комуникациите, които сега минават точно под платното.

Галин Григоров – областен управител на Русе

„Мостът беше изграден от Железопътна инфраструктура, но има може би около 2-3 месеца работа в следващите месеци със стартирането на ремонтния сезон. Има подземни комуникации, има тръбопроводи, електропроводи, които ще бъдат преместени…. нужно е технологично време да се включи.“

Според Тодор Тодоров, който често пресича границата, ако се пусне и второто платно под жп надлеза, изтеглянето на автомобилите и в двете посоки ще стане по-бързо.

Тодор Тодоров

„Най-вероятно трябва да се отвори, но видимо всичко е свързано с пари и икономическата обстановка, така че кога и как ще стане. Въпросът е да няма задръствания.“

От Агенция „Пътна инфраструктура“ са се ангажирали да започнат ремонтните дейности веднага щом метеорологичните условия позволят.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари