Китайският министър на отбраната: Конфликт със САЩ би бил катастрофален

1
Светът е достатъчно голям, за да може Китай и САЩ да растат заедно, каза Ли Шанфу
Светът е достатъчно голям, за да може Китай и САЩ да растат заедно, каза Ли Шанфу Снимка: EPA

Светът е достатъчно голям, за да може Китай и САЩ да растат заедно, каза Ли Шанфу

Конфликт със САЩ би бил катастрофален, заяви днес китайският министър на отбраната Ли Шанфу на срещата "Диалог Шангри-Ла" в Сингапур, предаде Ройтерс.

Светът е достатъчно голям, за да може Китай и САЩ да растат заедно, каза още китайският министър, посочва БТА.

"Китай и САЩ имат различни системи и се различаваме по още много неща. Въпреки това това не бива да ни пречи да търсим обща почва и общи интереси, на базата на които да градим двустранните си отношения и да задълбочаваме сътрудничеството", изтъкна Ли Шанфу.

Германия ще изпрати догодина два бойни кораба в Индийско-тихоокеанския регион, заяви днес германският министър на отбраната Борис Писториус на същия форум в Сингапур.

Германският министър изтъкна, че страните по света трябва да защитава международния ред, основан на правила, и да гарантират защита на главните мореплавателни маршрути.

Високопоставени представители на двайсетина от основните разузнавателни служби в света се събраха на тайна среща в кулоарите на срещата "Диалог Шангри-Ла", която протича в Сингапур този уикенд, предаде Ройтерс, като се позова на свои неназовани източници.

Подобни срещи се организират от сингапурското правителство и се провеждат дискретно от няколко години, твърдят източниците на Ройтерс. Това е първият път, в който се съобщава за тези срещи, отбелязва новинарската агенция.

Представител на САЩ на срещата е ръководителката на националната разузнавателна служба Аврил Хейнс. В срещата участва и представител на Китай въпреки напрежението между Пекин и Вашингтон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари