Антъни Блинкън започна дипломатическите си разговори в Пекин

1
Разговорите са опит да бъде снижено нарастващото напрежение в американско-китайските отношения
Разговорите са опит да бъде снижено нарастващото напрежение в американско-китайските отношения Снимка: ЕПА / БГНЕС

Разговорите са опит да бъде снижено нарастващото напрежение в американско-китайските отношения

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън започна двудневните си дипломатически разговори в Пекин, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че разговорите са опит да бъде снижено нарастващото напрежение в американско-китайските отношения, разтревожило много страни по света.

Американският държавен секретар откри своята програма със среща с китайския външен министър Цин Ган, с когото ще води продължителна дискусия, последвана от работна вечеря.

Утре Блинкън ще проведе с Цин Ган допълнителни разговори, както и с най-високопоставения китайски дипломат Ван И, а евентуално ще се срещне и с президента на Китай Си Цзинпин.

Нито Блинкън, нито Цин Ган направиха каквито и да било коментари по същество пред журналисти относно разговорите при започването на срещата, отбелязва Асошиейтед прес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    хаха
    тоя блинкън, само може да блинква (да мига), нищо няма да направи, само мили че си чеше езика и си вдига имиджа, ама накрая нищо, Китай ако иска да направи нещо ще го направи, вече никой не го е страх от американците като си избраха някакъв памперс за президент и някакъв прокажен мелез за вицепрезидент дето дъпра конците на първия и им съсипва държавата
  • 3
    3
    123
    просто казвам това, което мисля. нали за това е полето за коментари. и то, като че ли никак не е далеко от истината. само умнокрасивите укролюбиви "ястреби" се опитват да внушават на хората, че украйна ще победяла и ще я възстановявали, демократична ще ставала ще процъфтявала и с евро ще плащала и в европа и нато щит щяла да ставала. добре че тези глупаци, които вярват на подобен краварски булшит са критично малък брой.
  • -4
    2
    До 1
    Има ли тема,по която да си некомпетентен - явно няма,пропуск нямаш,акаш наред.
  • 4
    1
    123
    циба, от Тайван. краварска пасмина. няма абсолютно нищо друго за говорене. и напрежението ще се изпари.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари