Кирил Петков: 15 от моряците от кораба "Царевна" са спасени и се връщат в България

1

Другата част от екипажа са останали на плавателния съд по свое желание, съобщи премиерът

В ход е евакуация на част от екипажа на кораба "Царевна". Четиринадесет български граждани и един украински гражданин, възпитаник на българското Военноморско училище, вече се намират извън пристанището на Мариупол.

Това обяви пред журналисти в Министерския съвет премиерът Кирил Петков.

Той съобщи също, че заседанието на кабинета продължава.

Предстои групата да се придвижи до Донецк, откъдето ще се завърне в България, информира премиерът. Той посочи, че това е много добра новина и поздрави всички, които са участвали в организацията и координацията на акцията. Другата част от екипажа - трима българи и двама украински граждани, включително и капитанът на кораба, са останали на плавателния съд по свое желание, съобщи Кирил Петков. Ще ви уведомим кога тези хора ще бъдат в България, каза премиерът, цитиран от БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    ;'[[l
    Оставка на кирил 5коф, който е отявлен сащнофил и е върл българофоб/русофоб! Този доказан рушител на Конституцията на България е вреден за държавата ни! Чужденецът кирил 5коф не се интересува от гражданите на България, а се интересува от интересите на сащ да ги направи факт! България се нуждае от независимост, а не от зависимост на сащ, която е агресор!
  • 1
    3
    Spermaman
    Ами кораба? Или той отива курбан за осраинците?
  • 2
    2
    Bonkerz
    Щом руснаците твърдят, че контролират 95% от Мариупол, логично е те да осигурят наземен коридор за изтегляне... Ако бяха чеченци те щяха да осигурят. Ама оня ден твърдяха, че украинци от Азов се били качили на кораба и стреляли от палубата. Екипажа каза, че това не е вярно. Поредната руска дезинформация как ще я коментираш? Освен нашия има още доста блокирани там кораби, част от които са пълни а украинско олио за Турция, която е мн зависима от Украйна.
  • 5
    1
    Бай Чеп
    Това май става със съдействието на руснаците щом евакуацията е през Донецк! Кирчо кандския мошеник на 3-ти март не споменава Русия, баш сега ли !?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари