Касапинът, разчленил жена си, беше осъден за шофиране пиян

0
Убиецът ще лежи 1 година в затвора при строг режим за шофиране с 1,7 промила алкохол
Убиецът ще лежи 1 година в затвора при строг режим за шофиране с 1,7 промила алкохол Снимка: 24 часа

Докато чака в следствения арест приключването на разследването за зловещото убийство и разфасоване на тялото на жена му, касапинът от Шумен междувременно пак влезе в съдебна зала този вторник.

Този път за шофиране пиян. На 21 август т.г. 45-годишният Стефан Радославов Стефанов беше хванат на волана на колата си „Форд Фокус” с 1,7 промила, пише 24 часа.

Известният вече като „касапинът от Шумен” Стефанов получи едногодишна присъда за шофиране пиян. Освен, че ще лежи тези 12 месеца при строг режим на изтърпяване, но му беше наложена и глоба от 500 лв., а книжка му беше отнета за 1 г. и 3 месеца. Присъдата може да бъде обжалвана. Той е признал фактите и делото е гледано по съкратена процедура

Както вече писахме той има още една присъда от 9 месеца и 3 дни. Тя вече е влязла в сила и е пак за шофиране пиян, поради неизпълнение на наложените му пробационни мерки.

Мъжът, убил садистично 49-годишната Галина Димитрова, жената, с която са живели на семейни начала през последните 20 години, е в ареста с постоянна мярка задържане. Ако Апелативният съд във Варна не промени най-тежката мярка /заседанието е насрочено за 13 септември/, Стефанов ще дочака делото за убийството на жена си в следствения арест в Шумен.

Припомняме, че последното му хващане пиян на волана стана на 21 август, неделята, в която в дома му в Шумен на ул. „Червена стена”, 35, разследващите намериха в пет черни торби разфасованото с моторна резачка тяло на Галя. Както писахме Стефан първо я ударил с дървена точилка по главата и тя паднала на земята. После с нож я заклал, като прерязал яремната вена на шията и тя умряла от кръвозагуба. Накрая, за да заличи следите, купил моторна резачка и почнал да реже тялото вертикално. Както Галя е била облечена в блуза и дънки, първо я срязал малко под раменете през гърдите, а после на още няколко места. Колата „Форд Фокус” купил след това, вероятно, за да изнася с нея частите на тялото. При аутопсията се оказа, че липса само лявата длан и части от шийните прешлени.

За да го хванат и да направят обиск в къщата му, криминалистите него ден му направиха клопка. С цивилен автомобил го причакаха пред тях да се прибере с колата си. Убедени, че и сега е пиян на волана, те го спряха на метри пред дома му и докато уж уточнява протокола, успяха да вземат съдебно решение за обиска в къщата на ужасите на „Червена стена”, 35

Още при първоначалните разпити признал за жестокото убийство на Галина, с която имали чести семейни скандали, По време на гледането на марките обаче започна да шикалкави и отказа делото да се гледа по съкратената процедура. То ще върви по общия ред с разпит на свидетели и експерти.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари