Кърпят пътя Ветово - Глоджево със 140 000 лева

0
Ремонтните дейности са част от мерките за подготовка на пътищата за предстоящата зима
Ремонтните дейности са част от мерките за подготовка на пътищата за предстоящата зима

В момента се изкърпват 8 км от път ІІІ-2001 Ветово - Глоджево, а осигурените средства са над 140 000 лева, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“, предаде Агенция "Фокус".

Предприетите ремонтни дейности, които се очаква да завършат до седмица, са част от мерките за подготовка на пътищата за предстоящата зима. Предвижда се и изкъпване на участъци от път І-2 (Е-70) Русе - Цар Калоян - Разград, на път ІІІ-2003 Осенец - Дряновец - Сеново - Глоджево и на път ІІІ-2302 Червена вода - Семерджиево - Ветово - Сеново.

Третокласният път ІІІ-2001 Ветово - Глоджево е в недобро състояния, тъй като не е основно ремонтиран повече от 30 години. Хроничното недофинансиране на пътния сектор в продължение на десетилетия влоши състоянието на третокласната пътна мрежа, какъвто е и този участък. Кърпежите са временно решение, а трайното е основен ремонт на отсечката и такъв ще бъде направен при осигуряване на средства.

В програмата за 2019 г. е планирано да бъдат ремонтирани 13 км от път ІІІ-2302 Червена вода - Семерджиево - Ветово - Сеново. Това е участъкът от кръстовището между път ІІІ-2001 Писанец – Ветово и път ІІІ-2302 Ветово-Сеново до кръстовището между път ІІІ-2302 Ветово - Сеново и път ІІІ-2003 в град Сеново.

Пътят от Ветово през Смирненски за Тетово, за който жителите от региона настояват да бъдат ремонтиран, е общински и за него отговаря Община Ветово.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари