Калифорния забрани покупката на коли от почти всички марки

1
Ограничението засяга продукцията на General Motors, Fiat Chrysler Automobiles, Toyota, Nissan и още редица компании
Ограничението засяга продукцията на General Motors, Fiat Chrysler Automobiles, Toyota, Nissan и още редица компании

Властите в Калифорния забраниха покупката на автомобили на почти всички производители за нуждите на щатската администрация и служби, съобщава Reuters.

Ограничението засяга продукцията на General Motors, Fiat Chrysler Automobiles, Toyota, Nissan и още редица компании. Забраната не важи само за Honda, Ford, BMW и Volkswagen.

Налагането на толкова радикална мярка е възможно заради пълномощията на щатските власти да определят изискванията за вредни емисии на територията на Калифорния независимо от Белия дом. Неотдавна администрацията на Доналд Тръмп предприе опит да лиши щата от тази привилегия именно с подкрепата на ощетените производители.

Забраната влиза в сила от януари догодина. Щатската администрация и служби ще могат да купуват автомобили само от производители, които признават правото на Калифорния да определя собствени норми за нивата на вредни емисии. През юли Honda, Ford, BMW и Volkswagen подписаха споразумение с калифорнийските власти да спазват по-строгите екологични изисквания в щата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари