Какво още предстои да ни забранят и защо

4
Само гледайте какво ще стане тази зима - цените на парното и топлата вода - по две
Само гледайте какво ще стане тази зима - цените на парното и топлата вода - по две Снимка: БГНЕС / Архив

Просто имам житейски опит и усет за болката на хората, научил съм доста за да мога да предупредя за поредните човеконенавистни теории и да издигна своя глас против

Не случайно докладът се публикува в средата на лятото за Северното полукълбо, което е удобното време за аргументация на климатичните амбиции. Температурите са високи и тогава говорим за глобално затопляне. През зимата, когато студът нахлуе, и когато има някакви бури, дъждове-потопи, се говори за климатични промени. Сега ги наричат "екстремни".

Просто не остана време, когато времето да си е "просто нормално за сезона".

Публикацията е поредната, която трябва да натисне "несъгласните" Индия и Китай след провала на срещата им с Г7 на 25 юли във Великобритания и на Г-20, за да се получи съгласие за глобална забрана на фосилните горива. Предстои нова важна среща и времето от публикация на този доклад на IPCC до датата на срещата ще се използва за масирана публична кампания.

Тревогата на климатистите-активисти е, че скокът в цените на енергията ще предизвика такава вълна от протести, която на практика ще принуди правителствата да отложат климатичните си цели, докато не намерят златното сечение и направят щетите социално приемливи.

Вменяването на вина на "хората" като цяло е просто поредния признак за духовна връзка между малтусианци и климатисти - обединени от разбирането за предела или границите на човешкото благоденствие.

Сега сте виновни за климатичните промени, след това ще ви накарат да не раждате деца, защото те също "отделят" емисии и нещо са прекалено много. Пък и като пораснат ще станат също толкова виновни, защото ще раждат деца. След това ще ви забранят да ядете месо, защото животните отделят емисии. Това ще доведе до масово клане на добитък, пред което дори Сталиновата жестокост ще е "излязла в отпуск" засрамена.

След това ще ви кажат, че издишате прекалено много СО2 и трябва да плащате за личните ви емисии и колкото повече живеете, толкова по зле за Планетата. Което отваря темата за полезността на пандемиите, защото те намаляват емисиите. Ето и сега нова вълна "Делта" и пак се очакват по-малко емисии. Защото няколко милиона хора ще престанат да издишат.

След това ще ви забранят да карате друго освен електрически коли, които тъй като не можете да си позволите, просто ще останете без кола и ще ходите пеш или с колело. Добре е да го правите за здраве и по собствен избор, но да имате свободата на придвижване с кола. Наличието на такава ще стане белег за принадлежност към новия екоолигархичен елит /олигархичен защото богатството им зависи от близостта до преразпределителните, регулаторни механизми на държавата - бизнес с и покрай държавата.

Междувременно докато "прехождате" от сегашния "ад" към светлото бъдеще и климатичния "рай" ще ви оберат до шушка през по-скъпа енергия, необуздана инфлация и климатични данъци.

Само гледайте какво ще стане тази зима - цените на парното и топлата вода - по две.

Накрая на този дълъг път към самобичуване и самоунижение ще разберете, че докато се борите да спасите Планетата, вече сте изтощили и здраве и ресурсите си, за да се борите да запазите здравето и природата около себе си читави и чисти.

Няма как да спасите Земята, без да спасите Човека.

Няма как да обичате Планетата, без да обичате Хората.

Тези мои постове обичайно не събират много лайкове, защото не съм "тренди".

Не искам да бъда.

Просто имам житейски опит и усет за болката на хората, научил съм доста за да мога да предупредя за поредните човеконенавистни теории и да издигна своя глас против.

Нищо че, ще го интерпретират като противоречащо на "научния консенсус", "на политическия консенсус в ЕС" и на инстинкта на "успешния" добре ориентирал се политик и бизнесмен, който следи да се присъедини към най-големия финансов поток, за да остане нещо и за него.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари