Каква е Бъчварова, шеф на МВР или секретарка на Бойко?

0
Въпросът е защо обаче човек с качества за административен сътрудник е вицепремиер и оглавява вътрешното министерство в България?
Въпросът е защо обаче човек с качества за административен сътрудник е вицепремиер и оглавява вътрешното министерство в България? Снимка: Канал 3

Стенограмата от Министерски съвет предизвика вълна от коментари. Възловата точка 26 се оказа разковничето на заседанието, предаде BNews.

От думите на премиера Бойко Борисов освен, че стана ясно, че не желае да "опрасква" Владимира Янева и Румяна Ченалова, а да ги назначава, открихме и отговора на отдавна задавания въпрос сред обществото - каква роля играе „силовият министър“ Румяна Бъчварова в управлението на държавата?

Измежду всичко изговорено за „двете каки“ Ченалова и Янева, премиерът разкрива и острото си възмущение, че този и онзи му уреждали срещи, а той не искал, като споменава знаковото име на министърката Бъчварова.

Борисов казва: „Моля Ви се, не искам. Даже днес на Бъчварова й казах: не желая…. Считах, че един премиер трябва като поискат среща с него (в края на краищата сме избрани от народа, за да служим на хората), да го видят. Не искам повече да видя никой. Не искам. Във всяка махала или във всяка кръчма си говорят за някой от нас…. Какво ли не...“, казва Борисов, цитиран в стенограмата от заседанието.

С тези думи Борисов направи несъзнателно скандално признание - Бъчварова, която както опозиция, така и специалисти определят като неспособна да бъде шеф на МВР, играе ролята на административен секретар – уговаря срещите на Борисов с определени лица.

Придворната социоложката Бъчварова вероятно може да бъде добра секретарка, очевидно умее да урежда срещи на своите шефове, което не е за подценяване. Въпросът е защо обаче човек с качества за административен сътрудник е вицепремиер и оглавява вътрешното министерство в България?

Източник: BNews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари