Как един англичанин се озова в приют за бездомни у нас?

0
Английският пациент Кенет Райт, който попадна по неволя в приюта за бездомни в Бургас, вече си е у дома
Английският пациент Кенет Райт, който попадна по неволя в приюта за бездомни в Бургас, вече си е у дома Снимка: Burgasnews

Английският пациент Кенет Райт, който попадна по неволя в приюта за бездомни в Бургас, вече си е у дома.

Бившият военен бил симпатичен и добродушен дядо, който изпаднал в безизходица, тъй като запорирали пенсията му.

След няколко дни ходене по мъките посолствата уредили нещата, дори отново започнали да му превеждат парите. Така Кенет Райт се прибрал отново в Англия след злополучната си почивка у нас.

Той си тръгнал от България не с лоши чувства, а безкрайно благодарен за отношението, което получил в институциите, съобщава "Флагман".

Кенет имал двойно гражданство - английско и австралийско, но в България много му харесало и решил да остане да живее тук. Вместо да си купи имот обаче, той се установил в хотел в Созопол. Разполагал с банкови сметки, бил платежоспособен, получавал и пенсия.

За зла беда, един ден нещо се обърква и му запорирали сметките, спрели да му превеждат и пенсията. Така Кенет Райт нямал пари да си плати за престоя в хотела. Това се случва на 14 януари, когато навън през нощта е минус 20 градуса.

От хотела се обаждат в полицията в морския град и подават сигнал за гост, който не си плаща, но отказва и да напусне стаята си. Когато отиват служителите на реда, на мястото се оказва, че дядото не иска да напусне, просто защото знае, че скоро ще се реши проблемът му и моли за малко разбиране.

Началникът на РУП-Созопол - Милен Николов, който през лятото пое поста от скандално известния Дойчин Янев, се смилява над него и се обажда на колегите си в ОДМВР-Бургас.

Така лично директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов и заместникът му приемат присърце историята на Кенет Райт и започват да мислят варианти, чрез които мъжът да не се окаже на улицата при минус 20 градуса.

Искат да го настанят в приют, там се оказва обаче, че не могат да приемат чужденец. Затова от дирекцията се обръщат към Община Бургас в лицето на кмета Димитър Николов.

Градоначалникът успява да уреди нощувки в хосписа на МБАЛ-Бургас.

От шока и притесненията освен всичко друго Кенет Райт вдига и високо кръвно и здравословното му състояние се влошава.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари