Как да се предпазим от кражба през телефона

0
Много измами в приложенията за телефони умишлено са насочени към деца
Много измами в приложенията за телефони умишлено са насочени към деца Видео: bTV

Експертът по киберсигурност Любомир Тулев обясни, че много измами в приложенията за телефони умишлено са насочени към деца и потребители, които най-много са застрашени от опасностите в интернет поради своята все още незрялост, съобщава bTV

 Според него децата все още не могат да оценят къде са проблемните зони.

Приложенията за родителски контрол имат за цел да следят какви приложения са инсталирани на телефона, какви разговори провежда детето, обясни експертът.

"Има много приложения, които са измамни в такава насока, че получаваш есемес, че за да се откажеш от получаването на такива съобщения, трябва първо ти да изпратиш съобщение. Но на практика, в момента, в който ти изпратиш такъв есемес, ти се абонираш за друга услуга и започваш да получаваш есемеси със сметка", каза в предаването "Тази сутрин" Любомир Тулев.

Когато дадем достъп до измамно приложение, информацията, която обикновено се съдържа в нашия телефон – за номера или нашето интернет боравене става достъпна, а това е много полезна маркетингова информация. Обикновено тези приложения всъщност продават тази информация на други големи бази данни, обясни още експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари