Къде у нас има най-много пияни и дрогирани шофьори?

0
От вчера тече полицейска акция в цялата страна
От вчера тече полицейска акция в цялата страна Видео: Novini.bg

Най-много шофьори, управлявали автомобилите си под въздействието на алкохол през миналата година са засечени в областите Бургас, Пловдив и София, а най-много дрогирани шофьори са установени в областите Бургас, Габрово и Стара Загора.

Това обявиха на брифинг от МВР, предаде Novini.bg.

От 4 до 10 юни у нас се провежда специализирана полицейска операция за употреба от водачите на моторни превозни средства на алкохола, наркотични вещества и техните аналози. На територията на цялата страна има засилени проверки както на главните пътища, така и в населените места. Освен за алкохол и нарктоици, водачите ще бъдат проверявани за неплатени глоби и дали имат невръчени електронни фишове, дали са имат застраховка "Гражданска отговорност" и винетка.

По време на проведената през декември 2017 година у нас операция от 19 000 проверени водача 246 души са заловени да шофират след употреба на алкохол, а 51- след употреба на наркотични вещества.

За цялата операция на територията на Европейския съюз са проверени 403 000 водачи, като от тях близо 1900 са били под въздействието на алкохол, а 924 под въздействието на наркотични вещества.

В държави с население, подобно на нашето, като например Швейцария, са проверени 15 000 шофьори, като са установени 335 с алкохол и 86 с наркотици. В съседна Румъния са проверени 58 000 водача, като 775 са били с алкохол в кръвта и 36 с наркотични вещества.

От МВР обобщиха, че няма промяна при хванатите с алкохол и наркотици шофьори, а в сравнение с много държави от Европейския съюз броят им е по-малък.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари