Къде са му сърцето и клетвата на този доктор?!

1

Д-р Георги Георгиев, който беше сочен като виновник за смъртта на бебето на футболната съпруга Виктория Димитрова, е невинен.

Това е окончателното решение от проверката, която извърши Изпълнителна агенция "Медицински одит" към Министерството на здравеопазването. Копие от документа е било изпратено до редакцията на "България Днес".

Съпругата на футболния национал Радослав Димитров изгуби в края на август т.г. нероденото си дете, което почина в 8-ия месец в корема й. Според Димитрова вина за смъртта на детето има д-р Георгиев от АГ болницата във Варна. След публикацията във вестника здравното министерство се самосезира и започна проверка.

"При извършената проверка в Специализирана болница по акушерство и гинекология "Проф. д-р Д. Стаматов" не са констатирани пропуски на дежурния екип, диагностицирал и насочил за хоспитализация бременната... Според становището на консултанта няма грешка или забавяне в поведението на дежурния екип", гласи решението на агенцията.

Според проверяващите непосредствена причина за смъртта на бебето в утробата на майката е задушаване, което "е възможно да бъде причинено от късата пъпна връв - дължина 30 см".

"Нямам притеснения за диагностични пропуски и приемам причина за загубата на плода да е така наречената и общоприета в медицинската литература терминология - "неясна фетална загуба", гласи писменото обяснение на д-р Георгиев. Той отрича да е вземал пари на ръка за преглед, но Виктория е категорична, че му е дала 40 лева. По повод тревогите й, че е стояла около 30 часа с мъртъв плод в себе си, преди да бъде оперирана, проверяващите отговарят, че "оперативната интервенция с отложена спешност е извършена навреме".

"Нямам думи в каква държава живеем и колко са безсърдечни хората, които отговарят за такива престъпни ситуации. В шок съм от проверката - сърцето ми е напрегнато, а стомахът ми е свит. Къде са му сърцето и клетвата на този доктор? Господ вижда всичко и той ще го съди. Всичко се връща и някои хора един ден ще плачат, както аз плача сега", заяви пред "България Днес" разстроената Димитрова.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари