Изумителна снимка в морето!

1

Иво Танев сподели в своя фейсбук уникална снимка на фотографката Стефка Делчева, която е успяла да улови три делфина на фона на изгряващото слънце към 5 часа сутринта, докато е била сама в морето със своята лодка.

"Хора, вижте какъв шедьовър е сътворила, тази сутрин, бургаския фотограф Стефка Делчева!! ИЗУМИТЕЛНА СНИМКА!!!", пише Иво Танев.

Фотосът е събрал хиляди харесвания и възхитени коментари, чрез които е достигнал до много хора в мрежата.

"Уникална красота!" и "Не мога да откъсна очи от снимката" са малка част от реакциите под фотографията. Разбира се, има и хора, които се съмняват в нейната натурална автентичност: "Доста обработен уловеният момент...".

Самата авторка Стефка Делчева отговаря на тази критика така: "Фотошоп не ползвам. Дори го нямам инсталиран на компютъра! Била съм в 5 сутринта с моята лодка в морето. Плувах със стадо делфини, които ми позволиха да заснема това. Може би не знаете, но когато морето е гладко като огледало, отразява всички цветове на небето, в случая - грейнало в златно от златния час на изгрева. Та така. Единствено имам засилени яркост и контраст, защото снимам в сурови файлове."

Делчева благодари на всички, които я поздравяват за кадъра и също така споделя:

"Фотографията е самотно занимание. Да кажем, че времето прекарано сред природата и с фотоапарата, е моя начин да си „поговоря“ с Господ. Най-общо казано."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари