Кой е фотографът, чиято снимка възхити Илон Мъск

0
Снимката на Белоградчишките скали прави преди няколко години, за да популяризира места, подходящи за снимане на чуждестранни филми
Снимката на Белоградчишките скали прави преди няколко години, за да популяризира места, подходящи за снимане на чуждестранни филми Видео: bTV

В свой коментар Илон Мъск оприличи Белоградчишките скали на компютърна игра

Най-богатият човек в света се възхити на Белоградчишките скали. Собственикът на „Тесла“ Илон Мъск ги оприличи на компютърна игра, по снимка в „Туитър“ на български фотограф. Екип на bTV се срещна с автора на фотографията.

Откриват 40-годишния Владислав на работното му място - сред природата. Снимката на Белоградчишките скали прави преди няколко години, за да популяризира места, подходящи за снимане на чуждестранни филми. В последствие кадърът влиза и в годишния му календар.

В България можеш да снимаш 11 от 12-те месеца, имаме 4 сезона, можеш да снимаш езера, море, планини, всичко. Колкото повече работиш и правиш нещата, които ти харесват, случайностите рано или късно се случват“, каза Владислав Терзийски, фотограф и оператор с дрон.

Преди ден снимката му е споделена в „Туитър“ профил за фотография. Под нея се появява коментар от бизнес магната Илон Мъск, който оприличава скалите на кадър от известна видеоигра.

Бях сигурен, че това е в Elden Ring”, пише Мъск под фотографията.

Това, че е шерната снимка от Илон Мъск за България работи много добре за самата ни страна и за мен, но това не е важно. Сигурен съм, че доста хора, които са видели снимката дори не са чували за България. И съм сигурен, че много хора ще се разровят в интернет и ще видят, че е едно много интересно място, което могат да посетят”, смята авторът на снимката.

Министърът на туризма покани Мъск лично да се увери в красотата на страната ни. А казаното от милиардера провокира дискусия във „Фейсбук” профила на фотографа.

Мои приятели започнаха да ме бъзикат „сега да му поискаш да ти прати една електрическа кола”, друг ми казва „да му пратиш един календар, да види колко хубава е България”.

На въпрос дали ще го направи, Владислав отговаря:

Може би. Реално човекът прави неща, които никой друг не прави”.

През 2017 година кадър на буря, снимана от него на Витоша, обиколи социалните мрежи и стана най-споделяната снимка. Стигна и до чуждестранни медии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари