Изключителна наглост на Община Разград!

0
Община Разград реши да дари лъвчетата Терез и Масуд, които други спасиха
Община Разград реши да дари лъвчетата Терез и Масуд, които други спасиха

 Кметът на община Разград д-р Валентин Василев е внесъл в общинския съвет в града докладна за дарение на община Пазарджик на двете лъвчета Терез и Масуд, които бяха смачкани от родителите си и едва оцеляха благодарение на фондация Дивите животни, Ветеринарна клиника "Добро хрумване" и личните дарения на десетки хора.

Двете бебета се родиха при ужасяващи условия в зоокъта в Разград в началото на септември, който е с отнет лиценз от 2014 г. и където за животните не са полагани елементарни грижи. От общо три новородени едното умря, а Терез и Масуд оцеляха именно благодарение на природозащитниците, които ги откараха за лечение в столичната клиника, пише OFFNews.

Масуд бе с изключително тежки наранявания и е цяло чудо как лекарите успяха да го спасят, хранейки го със сонда в продължение на повече от месец.

Сега след като лъвчетата вече са добре и вече е уговорено приемането им в спасителен център в Холандия, се оказва, че зад гърба на спасителите на бебетата, общината виновна за случилото се е решила да пренебрегне техните планове.

Според екозащитниците в момента се бърза докладната на разградския кмет да бъде гласувана набързо и да се разпоредят със съдбата на Терез и Масуд преди Коледа. Те са категорични, че общината в Лудогорието няма морално право да решава съдбата на двете лъвчета.

До вчера бяхме в трескава подготовка за заминаването на 3-месечните Масуд и Терез и вече обсъждаме подробностите около транспортирането им към Холандия, където вече ги очакват в спасителен център и строят за тях ограждение. Вчера обаче Община Разград ни уби чрез статия във вестник, която хвърли в смут всички ни.

Оказва се, че въпреки разговорите за бъдещето на малките Терез и Масуд, въпреки споразумението което община Разград подписа с колегите ни от "Четири лапи", общината се готви да дари малките лъвчета на зоопарка в Пазарджик. Оказва се, че кметът на Разград е внесъл докладна записка за даряването на двете малки на зоопарка в Пазарджик. Докладната предстои да се гласува в комисии и на сесия на общинския съвет съвсем скоро. Бързат да се разпоредят със съдбата им преди коледните празници.

И това прелестно нещо ние от организациите, които сме намесени и работим по случая, го разбираме от една изрезка от вестник.

Община Разград, която с безхаберието си е убила реално десетки животни в този коптор наречен зоокът, изглежда много бързо забрави че носи отговорност по случая много по-голяма от това просто да се разпореди набързо да се отърве от двете оцелели лъвчета. Общината няма моралното право да спре заминаването на двете малки за място в пъти по-подходящо за живот за тях.


Обръщаме се към Община Разград и лично към кмета.

Да, знаем, че реално лъвчетата са ваша собственост, но "собствеността" не бозае през 2 часа, не и бършеш дупето и не те хапе с млечните си прорастващи зъбки. Собствеността не диша в лицето ти и не плаче с дрезгавото си лъвско гласче, докато грохнал от умора продължаваш да изваряваш биберони, да правиш мляко и най-общо казано полагаш максимални усилия да отгледаш здраво бебе, потъпквайки умората си.

Искаме от вас, Община Разград, искаме от Кмета да оттегли докладната си, защото нямате моралното право да убиете малките Терез и Масуд. Хората, които отглеждаха заедно с нас малките лъвчета, изпращайки мляко, одеала и памперси от близо и далеч за тях, хората чиито деца изпращаха играчките си за малките лъвчета, ще ви припомнят какво сте ДЛЪЖНИ от морална гледна точка да направите.

Вие, господин Кмете, бяхте "изненадан, че има проблем със зоокъта". Реално с това че сте допуснали зоокъта да стигне до тези безумия, Вие и Община Разград сте оставили малките лъвчета да умрат на цимента като парцали, а сега се опитвате да ги убиете пак като ги пратите в затвора на пазарджишкия зоопарк! Очакваме от Вас да помислите и излезте от ситуацията подобаващо. Ще ви припомним ако се налага, но бихме искали да не се налага...

Бихме искали да се вложи разум в решението за бъдещето на Масуд и Терез. Сега.

***
Обръщаме се и към всички вас, приятели, които следите историята на двете разградски лъвчета. Молим ви да подсетим Кмета на Разград и Общинския съвет, че не искаме спасените с толкова усилия лъвчета да отидат в затвор:

[email protected]
[email protected]

Благодарим ви, че сте с нас!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари