Иван Демерджиев: Вече има образувани досъдебни производства за корупция

0
Събрани са значителни доказателства, прокуратурата трябва да повдигне обвинения, добави министър Демерджиев
Събрани са значителни доказателства, прокуратурата трябва да повдигне обвинения, добави министър Демерджиев Снимка: БГНЕС

Събрани са значителни доказателства, прокуратурата трябва да повдигне обвинения, добави министър Демерджиев

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев заяви в студиото на bTV, че вече са събрани значителни доказателства по разследванията за корупция срещу политици. По думите му се касае за по-предишното и за предишното управление (б.р. редовни правителства). Корупцията е основно при обществените поръчки.

„Имаше проверки. Предали сме много материали на прокуратурата, по част от тях са образувани досъдебни производства. Вече всеки по веригата трябва да си свърши работата, за да се стигне до осъдителните присъди. Прокуратурата трябва да повдигне обвинения, да привлече тези хора, да внесе обвинителни актове и накрая идва заключителната роля на съда, който трябва да осмисли всички тези усилия с осъдителни присъди, заяви още Демерджиев.

Служебният вътрешен министър допълни, че корупцията е основно в сферата на обществените поръчки.

„Дотук гледахме филм, в който избирателно се привличаха хора, наричани „олигарси“. Вярвам, че тук нещата са различни, защото подходът на МВР е различен“, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари