Калин Стоянов: Трудно ще възстановим и крехкото доверие на българските граждани

0
Вътрешният министър потвърди, че е разпитан в прокуратурата
Вътрешният министър потвърди, че е разпитан в прокуратурата Снимка: МВР

Вътрешният министър потвърди, че е разпитан в прокуратурата

"Случващото се в последните дни носи негативни последствия не само за МВР и за поста главен секретар, но и за държавата като цяло. Трудно ще възстановим и крехкото доверие на българските граждани". Това коментира служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов преди изслушването си във временната парламентарна комисия за разследване на корупционни практики. По повод прекратените правомощия и освобождаването от длъжност на главен комисар Живко Коцев той уточни, че при отсъствие на главния секретар на МВР, независимо от причината, със заповед заместник-главният секретар изпълнява тази функция. По повод разпространена информация министър Стоянов потвърди, че е разпитан в прокуратурата във връзка с опит за въздействие за назначение в ОДМВР – Хасково, на който не се е поддал, съобщиха от МВР.

С оглед предстоящите пред Министерството на вътрешните работи задачи, свързани с изборния процес, министър Стоянов отново подчерта: "МВР не организира изборите. Ангажимент на ведомството е да охранява изборните секции, изборните книжа, машините за гласуване и да се бори с тежкото явление купуване и продаване на гласове". Вътрешният министър изрази недоумение, че шест месеца след местния вот срещу полицейските служители биват отправяни упреци за несправяне със задачите, включително абсурдни обвинения, че МВР е отговорно за големия дял недействителни гласове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари