МВР разследва лидери на партии за финансови злоупотреби

2
Разследванията са напреднали и „набъбват с всеки ден“
Разследванията са напреднали и „набъбват с всеки ден“ Снимка: БГНЕС

Разследванията са напреднали и „набъбват с всеки ден“

Има сериозни данни за извършвани нарушения, свързани с движение на финансови средства от политици, включително лидери на партии, коментира вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет Иван Демерджиев в предаването „Неделя 150“ на БНР.

Той добави, че разследванията са напреднали и те „набъбват с всеки ден“.

По повод разследването за магистрала „Хемус“ и средствата отпуснати за строежа ѝ министърът посочи, че се очакват до края на ноември резултати от проверки на НАП, като след това ще трябват още няколко седмици на МВР, за да стигне до съответните изводи и да ги докладва на прокуратурата. По случая към момента има девет обвиняеми, сред които и представители на големи дружества.

Във връзка с думите на главния прокурор Иван Гешев, че битовата престъпност в страната се е увеличила, министър Демерджиев заяви, че ръстът на този вид престъпност за тази година е доста под 1%, а разкриваемостта на тези престъпления се е увеличила с над 7%.

По отношение на хакерската атака срещу сайта на Държавна агенция „Разузнаване“ Иван Демерджиев коментира, че това са по-скоро имиджови атаки, целящи да създадат определени настроения и резултати в обществените нагласи. На тази страница не се съдържа никаква сериозна информация. Сама по себе си атаката срещу нея е удар във въздуха, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари