Ива отново се нуждае от подкрепа!

2
Младата жена е в инвалидна количка след претърпяна катастрофа и неадекватно лечение в България
Младата жена е в инвалидна количка след претърпяна катастрофа и неадекватно лечение в България

Борбената Ивелина Димитрова от Русе отново се нуждае от нашата подкрепа.

Младата жена е в инвалидна количка след претърпяна катастрофа и неадекватно лечение в България. Преди близо две години тя бе оперирана в Кипър, след като месеци наред събираше средства чрез благотворителност. След това Ива започна интензивна рехабилитация, за да се възстанови и укрепне, с надеждата и да проходи. За съжаление сега младата жена изпитва големи болки и отново се нуждае от средства и помощ. Ето какво разказва тя във Фейсбук:

„Привет на всички Вас, дарили ми надежда за живот!

Не оправдах очакванията Ви. Не проходих толкова бързо, колкото ми се искаше. Не започнах да си усещам тялото, както си мечтаех. За жалост почувствах нещо различно - единствено болката стана по-изразена. Боли ме всичко, дори области на тялото, които не усещам периферно. Ребрата, кръста, таза, бедрата....

От няколко месеца насам вместо да излизам и да се срещам с приятели или да ходя с майка си до магазина или най-малкото да дишам чист въздух (лято е) аз стоя постоянно в полу седнало- полу легнало положение в леглото и се тъпча с лекарства, за да потуша болката, разпръснала се като неутолим пожар. Лекарствата, които приемам спряха да действат! Наблюдаващият ми лекар добави нови и нови към старите, но уви... Не действат.

От няколко години си мисля за нещо, което в България тепърва навлиза. Поставяне на баклофенова помпа. Ето, че дойде момента, в който тази помпа вече е препоръчана и от доктора и само тя може да помогне в случая.

За много от Вас това сигурно е непознато. Баклофеновата помпа се поставя подкожно в ляво или дясно подребрие. Целта й е да предотврати или да успокои тялото и да изчисти силната и постоянна болка, която пациентите усещат За овладее спазъма по тялото. задрежда се приблизително на една година с течен баклофен. Освен баклофен, в резервоарчето на помпата има вероятност и то голяма, да се добави морфин в зависимост от това какъв е случая. всяко зареждане ще струва прибличително около 800 €.

Болките ми с всеки ден се увеличават. Нетърпими и непоносими. Не съм отчаяна, не искам да звучи като оплакване, искам просто да Ви помоля отново да се обедините и да ми помогнете да събера средствата за закупуването на баклофеновата помпа, от която имам голяма нужда, за да спре да ме боли толкова жестоко тялото. Стойността на помпата е 16 200 Евро с програматора. 

В Дарителската си сметка имам почти толкова пари, но след като платя помпата, сметката остава на нула и няма да имам средства да продължа с рехабилитацията си, а тя ми е жизнено важна, за да поддържам тялото си по възможност по- дълго здраво и борещо се за подобрение, към което се стремя. 

Вярвам, че ще успеем да съберем тези средства час по-скоро.

Моля Ви още веднъж за помощ

Всеки, който желае да се включи в набирането на средства може да го направи като публикува вещ в онлайн базара ми или закупи такава в моя полза. Като направи паричен превод към дарителската ми сметка

Postbank, клон Русе

IBAN: BG18BPBI88981030007946
BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Ивелина Руменова Димитрова

Като постави дарителска кутия на работното си място или в близкото заведение и магазин. Може да се организира благотворителен базар навън. Организация на концерт или друго благотворително мероприятие като коктейл, парти, рожден ден, сватба, годишнина, първи учебен ден и всякакви събития, на които може да се постави кутия. 

Благодаря Ви от цялото си необятно обичащо сърце!!!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари