Искрен Веселинов: Това, което се случва в Перник, е върхът на айсберга

1
Тежките въпроси, които се поставиха от нас, са свързани с фигурата на министъра в оставка Нено Димов
Тежките въпроси, които се поставиха от нас, са свързани с фигурата на министъра в оставка Нено Димов Снимка: NOVA

„На Коалиционния съвет се поставиха доста тежки въпроси, но това е част от необходимото, за да бъдат изчистени отношенията и да се гради доверие”.

Това коментира в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” по NOVA съпредседателят на ПГ на ОП Искрен Веселинов.

„Тежките въпроси, които се поставиха от нас, са свързани с фигурата на министъра в оставка Нено Димов, потвърди Искрен Веселинов.

Според Веселинов фигурата на Нено Димов се натоварва „с вина, за която са работили десетки длъжностни лица в продължение на много години”. Така се е стигнало до настоящото положение с водопреносната мрежа на Перник, генерират се огромни загуби и накрая „се търси удобен виновен”.

„Носенето на политическа отговорност се решава в политически формат и тази отговорност трябва да бъде понесена. Това, което се случва в Перник, е върхът на айсберга на една недостатъчно ресурстно обезпечена политика във ВиК сектора, която продължава 20 години”, коментира Веселинов.

Той прогнозира оправдателна присъда за Нено Димов.

„Безспорно не може да управлява министерството от ареста. Логично беше да бъде направена промяна в състава на правителството, но не приемаме да бъде изкупителна жертва”, заяви Веселинов.

Според него наред с тежкия разговор на тема „отговорността”, имало и позитивна част. „Приехме определена посока в кризата с управлението на Министерството на околната среда и водите. Второ, говорихме си за важните неща, които трябва да се свършат до края на мандата и да заработи по-активно коалицията”, каза още Веселинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари