Искам да вървя все по-нагоре!

0

Плувецът Антъни Иванов кацна на българска земя.

Той финишира осми във финала на 200 метра бътерфлай на Световното първенство в Будапеща. Това е голям успех за България, предаде Нова Телевизия.

Припомняме, че за последно българин плува във финал на световен шампионат преди цели 10 години, когато Михаил Александров участва на 100 метра бруст. 18-годишният Антъни Иванов се прибра у нас с полет от Виена.

„До момента съм постигнал всичко с много труд и с помощта на родителите ми, треньора ми и всички, които са зад мен. Искам да вървя все по-нагоре и да печеля медали от големите първенства“, каза той.

„Много съм радостен от това, че се класирах за финала, който бе първи за България от 10 години насам и особено да го направя на тази възраст. Надявам се след две години да надградим постигнатото. Осъзнавам какво направих и се надявам с треньора ми да продължаваме да вървим напред“, сподели още Антъни Иванов.

Дори и да бях плувал по-бързо пак щях да завърши осми, тъй като финалът бе прекалено силен. Бе дори по-силен от този на Олимпиадата миналата година. Финалът обаче бе главната ни цел, която с моя треньор си бяхме поставили преди Световното и успяхме да я постигнем. Ключовият момент бе второто ми плуване, където дадох всичко от себе си. Радвам се, че и късметът бе на моя страна да не изпусна финала за 1 стотна и в крайна сметка да зарадвам цяла България“, каза плувецът.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари