Иоанис Партениотис: И следващото поколение може да плаща цената на кризата

0
Това, което се наблюдава в България, като зло, не идва само, каза вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“
Това, което се наблюдава в България, като зло, не идва само, каза вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“ Снимка: КТ „Подкрепа“

Това, което се наблюдава в България, като зло, не идва само, каза вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“

Цената на криза у нас я плаща цялото общество. Не само работещите, а и тези, които са бивши работници и настоящи пенсионери. Може би ще я плаща и следващото поколение“. Това каза вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“ Иоанис Партениотис, който участва в Единадесетата регионална конференция на Синдикалния регионален съюз в Търговище.

Синдикалният лидер поясни, че това, което се наблюдава в България, като зло, не идва само, предаде БТА. По думите му към всички кризи, които се въртят около нас и вътре в нас, визирайки кризата след пандемията; кризата след военната агресия на Русия в Украйна, и последващите кризи, които тя породи; енергийната криза, непремерените, според КТ „Подкрепа“, прибързани мерки и изисквания, които Европейският съюз залага в т.нар. зелен преход и свързаната с него Зелена сделка. „Всичките тези кризи реално не идват сами. А ние привнесохме и една друга криза – политическата, и вече две години се въртим и търсим как да се измъкнем от тази ситуация. За съжаление, последните избори не дадоха ясен отговор, какъвто очаква българинът: създаване на правителство и вземане на мерки за излизане от ситуацията, в която се намираме“, категоричен бе Партениотис.

Ситуацията, според него, „никак не е добра“. Тя реално води след себе си високи инфлационни процеси, обедняване на българите и респективно – напълно е възможно да се стигне до социално напрежение, смята вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“.

Днес в Търговище се провежда 11-та редовна отчетно-изборна конференция на Синдикалния регионален съюз на КТ „Подкрепа“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари