Инвеститори съдят Илон Мъск

1
Милиардерът бил длъжен по-рано да съобщи за покупката на акции в Twitter
Милиардерът бил длъжен по-рано да съобщи за покупката на акции в Twitter Снимка: Gulliver/Getty Images

Милиардерът бил длъжен да съобщи за покупката на акции в Twitter по-рано

Технологичният милиардер Илон Мъск бе даден на съд, след като купи повече от 9 процента от акциите на социалната медия "Туитър", предаде ДПА.

Покупката го превръща в най-големия външен акционер в компанията и след обявяването ѝ цената на акциите се повиши с над 27 процента. Сега обаче Мъск е изправен пред колективен иск, подаден от името на инвеститори, които твърдят, че късното оповестяване на дела на Мъск в платформата им е коствало пари и е спестило на Мъск около 143 милиона долара, предава БТА.

В съдебните документи, подадени в Ню Йорк, се твърди, че Мъск е бил длъжен да уведоми Комисията по ценните книжа и борсите в рамките на 10 дни, т.е. на 24 март, за закупуването на 5 или повече процента от акциите на "Туитър". В съдебния иск обаче се твърди, че Мъск е предупредил комисията чак на 4 април, когато бил натрупал вече над 9 процента от акциите. В иска се твърди, че по този начин Мъск е продължи да купува акции на "Туитър" на ниски цени до момента, в който е обявил покупката. Инвеститорите, които са продали акции през този период, са били ощетени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари