Индустрията в България не може да поема повече ценовите шокове

0
„Нямаме никаква официална информация за алтернативните доставчици и цени на газа.  Енергийният министър потвърди, че  единият доставчик е гръцкият еквивалент на „Булгаргаз”. По-важното е на каква цена идва газът", каза Ивайло Найденов
„Нямаме никаква официална информация за алтернативните доставчици и цени на газа. Енергийният министър потвърди, че единият доставчик е гръцкият еквивалент на „Булгаргаз”. По-важното е на каква цена идва газът", каза Ивайло Найденов Видео: NOVA

Индустрията с апел за помощ заради цените на природния газ

Спирането на газа от Русия или много по-високата цена на природния газ е предизвикателството за конкретни предприятия и големи потребители. За това алармират те пред NOVA

„Нямаме никаква официална информация за алтернативните доставчици и цени на газа.  Енергийният министър потвърди, че  единият доставчик е гръцкият еквивалент на „Булгаргаз”. По-важното е на каква цена идва газът и как това ще повлияе за цените за индустрията”, обясни Ивайло Найденов, изпълнителен директор на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори.

По думите му предприятията работят без ясно определена цена.

„Трябваше да има цена от 1 май, тя ще бъде определена на 10 със задна дата. Това не е прецедент, но предвид ситуацията е още по-наложително да знаем на каква цена работим. Източникът на газ и маршрутът, по който се доставя определя пряко крайната цена, допълни той.

Найденов е на мнение, че таван на цената на газа би била успешна краткосрочна мярка. „Не е ясно обаче как ще бъдат покрити разходите над този таван”, каза още той.

Ивайло Найденов е категоричен, че секторът не може да поема повече ценовите шокове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари