Имаме цяло поколение у нас, което е убедено, че не трябва да работи

0
И тук не говорим само за малцинствата
И тук не говорим само за малцинствата

От 1992-а година насам имаме едно цяло израснало поколение, което е убедено, че не трябва да се работи.

Тук не говорим само за малцинствата. Те висят по барове, молове, виждаме момчета с големи мускули, което не знам за какво им служи, вместо да прочетат малко книги или да поработят. Твърде много са тези хора, на които или не им се работи, или са убедени, че не се работи. Това заяви за Нова телевизия президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов

"Безусловният базов доход се дебатира и обсъжда отдавна по най-различни начини. В момента светът се развива в посоки, различни от досегашните. Това оказва влияние на увеличаващата се пропаст в социалните доходи на различните класи", казва Манолов. 

Той предупреди, че ресурсите на планетата не са неограничени, все по-малки работни места остават на разположение, а хората се увеличават: "В един момент тези толкова много хора няма да има какво да работят". 

Според Манолов с нарастването на технологиите се съкращават голям брой работни места и професии. Същевременно хората се увеличават. "Тези хора трябва да живеят и да се издържат. Предложението на Холандия за безусловен базов доход се стреми именно към елиминиране на този проблем", добави той. 

По думите му необходимата месечна издръжка за един човек у нас е 500 лева, а навсякъде по света населението обеднява. "Разбира се размерът на минималния базов доход трябва да е достатъчен, за да гарантира издръжката. За сега не мога да си представя, как по-точно това би могло да стане реалност и в България", допълни още той. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари