Илиян Василев: Гледам с умиление менталния срив на придворните политолози

2
Смешни са напъните да представят протестите като част от някакви хибридни усилия на външни врагове
Смешни са напъните да представят протестите като част от някакви хибридни усилия на външни врагове

Гледам с умиление и разбиране менталния срив на придворните политолози, социолози, журналисти и сие медийна кохорта.

Депресията е дълбока. Те са в ролята на всичките пропагандатори на режима на Живков – промяната е ултимативното свидетелство на тяхната професионална непригодност. И тук настъпва кризата в съзнанието им – трябва да оправдаят пред властта, която са обслужвали, пред себе си, но и пред обществото, и да обяснят с причини извън тях, видимия за всички провал на властта, която са обслужвали, подкрепяли и за което са получавали постове, пари, слава от медийните екрани.

Смешни са напъните да представят протестите като част от някакви хибридни усилия на външни врагове, още по-малко на Кремъл, на комунистите и т.н. Казвам го със самочувствието на човек, чиято професионална работа са именно тези въздействия.

Основният канал и ресурс за въздействия на Москва е привнесеният от нея и нейните проксите държавно-олигаргичен модел, който се слепва от корупцията. Именно през тези зависимости се плени волята на институциите и отделните политици и партии.

И сега Москва ползва създадените корупционни мрежи пред Борисов, Доган и Пеевски, тоест на реалната и скрита власт у нас. За това е смешен „плача“ на скъпоплатените пак от същите корупционни източници оказали се непотребни медийни преторианци на властта, особено когато говорят от името на защитата на идеалите на евроатлантизма и антикомунизма.

И сега търсят своите нови господари сред системните партии и внушават някаква нужда от обединение срещу протеста на широка основа. Проблемът е, че вървят срещу течението и обществените настроения. Могат да изградят виртуален свят на „одобрение“, „безалтернативност“ и високи рейтинг на обслужваните от тях политици, но реалния свят отдавна е напуснал тесните рамки на предсказанията им. Останали да стърчат само нелепите им обяснения за протести – купени от Божков, оглавяване от Радев, родени в утробата на професионална непочтеност.

Вече нямам нищо против да ги пускат по всички главни медии на властта – колкото повече, толкова по-добре за протеста.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари