Експерти: Ескалацията на войната в Украйна е неизбежна

0
Приехме войната като факт и все още не можем да си представим какво би станало ако географията на този конфликт се разшири
Приехме войната като факт и все още не можем да си представим какво би станало ако географията на този конфликт се разшири Снимка: БГНЕС

Приехме войната като факт и все още не можем да си представим какво би станало ако географията на този конфликт се разшири

Според анализатори Кремъл ще се възползва от трагичното събитие в Москва, за да вдигне патриотичния дух на нацията, която да концентрира вниманието си във войната срещу Украйна.

Според бившия кореспондент на БНР в МоскваВалерий Тодоров, колкото повече се разширява войната в Украйна, толкова по-вероятни са бъдещи терористични актове и партизански действия по гражданска инфраструктура, предаде Bulgaria On Air.

"Очевидно е, че ще се затегнат мерките за сигурност, ще има едно втвърдяване на вътрешната опозиция към недоволните от войната. По този начин се задейства и патриотичният фактор, тоест мобилизацията в обществото и гражданските структури", заяви той.

А Путин ще избере онзи наратив за атентата, който най-много го устройва, коментира бившият посланик Илиян Василев.

"Той превърна войната в лично оцеляване. Няма никакво съмнение, че изходът от тази война е равносилно на това дали ще останеш жив или не. Тъй като в Русия неуспелите и загубили лидери се прощават с живота си само по един начин", добави бившият посланик.

И двамата анализатори са категорични – ескалацията на войната е неизбежна.

"Оттук нататък започваме военни патрули, въоръжените охрани, изобщо Русия познава много добре изкуството да се военизираш и да живееш в истерия на война, което за съжаление, в България и в Европа още не се осъзнава", каза Василев.

"Най-тревожният фактор е по-скоро милитаризирането и ескалацията на мисленето, тъй като ние все повече работим с военни понятия. Приехме войната като факт, свикнахме с нея и все още не можем да си представим какво би станало ако географията на този конфликт се разшири", посочи Валерий Тодоров.

Към момента не се знае колко души се издирват от руските служби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари