Христо Иванов внесе сигнал до всички прокурори за записа "Лесно е да си прост"

5
Софийската градска прокуратура нямало да проверява съдържанието на записите, а кой ги е направил
Софийската градска прокуратура нямало да проверява съдържанието на записите, а кой ги е направил

Софийската градска прокуратура нямало да проверява съдържанието на записите, а кой ги е направил

Съпредседателят на Демократична България и бивш правосъден министър Христо Иванов внесе сигнал до всички прокурори чрез главния прокурор с настояване да бъдат проверени обстоятелствата около записа "Лесно е да си прост".

Иванов отбеляза, че Софийската градска прокуратура е образувала дело за незаконните записи и снимки с премиера Бойко Борисов в което няма да проверява съдържанието на записите, а кой ги е направил. Това не е достатъчно и адекватно, каза Иванов и припомни, че по същия начин беше прикрито съдържанието на предишни записи, като “Ало Ваньо” и “Янева гейт”, предаде OFFNews

Прокуратурата тогава провери само кой е направил тези записи, но не и съдържанието им”, каза Иванов. Според него днешното съобщение на прокуратурата говори за прикриване на съдържанието.

“Има голям проблем в първия запис за който две чуждестранни експертизи показаха, че той не е манипулиран”, каза още Иванов. В този запис Борисов разказва за конкретни акции, съгласувани с тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, в сезона на предизборна кампания, което според Иванов говори за осъществяване на редица състави от наказателния кодекс- злоупотреба с пълномощия, злоупотреба с влияние, нарушаване на разделението на властите и използване на службите за политически цели.

"С подаване на сигнала искаме да проверим дали ще се намери един прокурор, който да провери бившия главен прокурор и неговият заместник, който е настоящ главен прокурор, заедно с премиера са планирали операции, които да обслужват политическите цели на управляващите. Това е изключителен проблем, той трябва да бъде фокус на проверка и за това ние няма да приемем прокуратурата отново да се опита да замотае всичко, просто проверявайки само кой е произвел тези записи, заяви председателят на “Демократична България”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари