Хаосът продължава: От петък всички ученици ще се обучават онлайн

0
Учители са на мнение, че онлайн обучението е трудно за 1 клас
Учители са на мнение, че онлайн обучението е трудно за 1 клас Видео: Bulgaria ON AIR

Безпрецедентен хаос в образователната система. Разпространението на коронавируса обърка учители, ученици и родители. След провала на идеята регионалните инспекторати по образование сами да решават за онлайн и присъствено обучение, държавата все пак постанови – от петък всички преминават изцяло на дистанционно обучение

Марияна Янкова преподава на 9 клас в гимназията по европейски езици в Русе. Смята, че присъственото обучение е по-ефективно, но се притеснява за здравето си основно заради дисциплината на учениците, разкрива Bulgaria ON AIR.

"Колкото и да им правим забележки, не всички ученици са постоянно с маските си. А именно заради тях учениците предпочитат дигитално обучение", казва тя.

И ако в някои градове учениците се завръщат в класните стаи само за няколко дни – до четвъртък включително, в София учениците от 6 до 12 клас си остават вкъщи до Коледа. А, малки ще ходят на училище още три дни. По ирония на съдбата 4 "б" клас в столичното 51 училище е онлайн от днес по молба на родителите.

"Ние не искаме поради нейно заболяване да я поставим под риск или да рискуваме, ако тя излезе в болничен децата да бъдат при друг преподавател, с грижа за децата и за госпожата", казва Антония Тончева.

"Това не е изключение, ако има писмо от друг клас, ще реагираме по същия начин. При всяко желание за дистанционно обучение ще откликваме", посочва Асен Александров, директор на 51-во СУ "Елисавета Багряна".

Учители са на мнение, че онлайн обучението е трудно за 1 клас.

"В първи клас е невъзможно дистанционно обучение, ние сме в период на ограмотяване. Ако се разболеят децата, не се разболяват в училище. Мисля си, че в училище децата са изолирани даже", каза Росица Митева – учител на 1 клас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари