Грейна коледната елха в Русе

4

„Не спирайте да вярвате в чудеса, защото те са навсякъде около нас“, обърна се към гостите на събитието Пенчо Милков

Пред очите на стотици русенски деца днес бе тържествено запалена Коледната елха пред сградата на Община Русе. В празненството се включиха състави от Общинския детски център за култура и изкуство и ФТТ „Найден Киров.

„Не спирайте да вярвате в чудеса, защото те са навсякъде около нас“, обърна се към събралите се на пл. „Свобода“ русенци кметът Пенчо Милков.

За първи път от 10 години празничната елха на Русе е естествена. Новото коледно дръвче е 7-метрово, засадено е преди години пред административната сграда. Красят го 1300 лампички и над 400 топки и коледни елементи. Специално изградена конструкция ще предпазва елхата от увреждания. Идеята е всяка година празничната декорация да се допълва.

Грейнаха светлините и в зоната на традиционния Коледен базар, който тази година е с нова визия и се намира на пл. „Свобода“. Украсата му включва три коледни арки и кът за снимки с 10 обемни фигури. Атмосферата се допълва от ефектно осветление с LED лампи, пресъздаващо небе. Украсени са и 28-те павилиона на базара. За празничното настроение на русенци са разположени фоторамки за снимки, кът с пейки и обемни подаръци и коледна сфера „топка за елха“.

Новости има и в украсата на кварталите в Русе, която постепенно се разраства. Освен в централната градска част,

са поставени светещи елементи по стълбовете на булеварди и улици, водещи към „Чародейка“, „Дружба“, „Здравец“, „Родина“ и „Възраждане“.

Общият брой на елементите от коледната украса в града е 830. Те са LED, нисковолтови, енергоспестяващи и с най-висока степен на влагозащита.

Разположени са и 7000 метра гирлянди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Тайна
    Красиво е!Браво на всички от ''Комунални дейности'-'за труда и усилията им, да създадат нещо ново,свежо и да зарадват и малкото останали и изстрадали русенци.На фона на всичката простотия се радвам на всяко усилие да се направи нещо ,да почустват хората ,че идват празници !Браво момчета!
  • 8
    4
    daskal
    Не съм им фен, но решението е добро. Елхата е истинска и много красива - ще си расте на място и ще става все по-голяма и хубава. Няма да ни липсва онова студено метално нещо, което струваше около 20-хиляди лева.
  • 10
    3
    Митко Манафов
    Коли потъват-градът е разкопан отвсякъде ,пънчо прай чудеса
  • 8
    2
    Любезна
    Към Никифоров - като не харесвате Русе, изнесете се!
  • -14
    1
    Никифоров
    За какво му е на 50-хилядно Русе такава голяма елха. Закривайте го това обезлюдяло градче.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари