Гръцки медии: Убиха жената, която снима спалнята на Бойко Борисов

47
Тя е от Пловдив и е намерена със счупен врат в един от най-скъпите и посещавани гръцки курорти
Тя е от Пловдив и е намерена със счупен врат в един от най-скъпите и посещавани гръцки курорти

Гръцки медии разпространиха днес сензационна новина, свързана със скандалните снимки от спалнята на българския премиер Бойко Борисов

Гръцките сайтове www.tovima.gr и www.pentapostagma.gr публикуваха информацията, че жената, снимала прословутото нощно шкафче на премиера Бойко Борисов, натъпкано с милиони евро и злато, е открита мъртва на остров Санторини. Според тях жената се казва Светлана Иванова. Тя е от Пловдив и е намерена със счупен врат на 20 юли 2020 година в един от най-скъпите и посещавани гръцки курорти.

Медиите в Северна Македония, сред които и авторитетният www.vecer.mk, публикуваха информация със същото съдържание. Но след по-задълбочен преглед на публикациите видяхме, че чуждите медии всъщност са попаднали на сензационната новина в български сайт с името Истинските новини (istinskitenovini.bg), който са цитирали в своите публикации.

Жената на снимката се оказва руски топ модел. Тя се казва Октябрина Максимова и е едно от най-успешните лица на Русия. Не е ясно дали грешката с кадрите е неволна или умишлена, но тя лесно може да бъде открита, пише Bulnews.

Гръцкият вестник "Та неа" обяви за фалшива новината за убийството на Санторини

„Фалшиви новини за убийството на българската красавица, направила снимките на Борисов“. С това заглавие излиза гръцкия информационен сайт “VIMA”, цитиран и от други гръцки медии.

Гръцките журналисти са тръгнали по следата на уж убитата българка на Санторини, която според информации в български медии стояла зад снимките на заспалия Борисов, пистолет и цяло състояние, незнайно защо пазено в нощно шкафче, вместо в сейф.

Разследващите органи, а и не само те поставят под съмнение достоверността на информацията на българските медии, че млада жена на име „Светлана Иванова“ е намерена мъртва в Санторини на 20 юли със „счупен врат“, пише в статията.

„Подобен инцидент не само се отрича от компетентните гръцки държавни служители, но е установено още и че жената на снимката, която трябва да е от Пловдив, е руският модел Октавина Максимова. Тя се радва на отлично здраве и дори е спечелила конкурс за красота след предполагаемата дата на убийството“, отбелязват “VIMA”.

Високопоставени гръцки служители, заявяват, че подобен инцидент никога не се е случвал в Санторини. Освен това няма данни жена с такова описание да е била на острова.

Отбелязва се и че рускинята е победила в конкурс за красота в родината си на 13 август 2020 г. – около 25 дни след предполагаемата ѝ смърт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари