Господин кмете, в Червена вода и с това ли трябва да се съобразим?

0

Освен усиленият трафик през русенското село, който бе пренасочен поради ремонта на моста край село Писанец, отскоро живеещите в селото са длъжни да се съобразяват и с камарите изсечени клони, разхвърляни по протежението на цялата улица „Софроний Врачански“.

Същата свързва Червена вода с лесопарк „Липник“. По улицата преминават постоянно множество автомобили, тъй като за червеноводчани тя представлява естествена връзка с областния център. Както е известно пътят Кубрат - Русе в отсечката Червена вода - Русе е изключително натоварен поради колоните от тирове, които се образуват през деня.

Сигналът за въпросните клони е подаден на общинския съветник от групата на „Патриотите, ВМРО, Глас народен“ Иво Пазарджиев от жители на селото, живеещи в непосредствена близост. Те са в постоянно притеснение за себе си и собствеността си, тъй като според тях съществува възможност множеството камари дървесина (която вече е суха) да бъде умишлено подпалена, каквито случаи жителите на русенското село помнят. 

Преди да бъде положен новият асфалт фирмата-изпълнител планово е извършила изрязване на растителността край пътя. Единствено прибрани и извозени са по-едрите дървета. В тази връзка Пазарджиев пита Кмета на Община Русе Пламен Стоилов за фирмата-изпълнител, която е извършила ремонтните действия на посочената пътна отсечка.

Освен това пита съгласно договора с Община Русе, следвало ли е фирмата-изпълнител да извози отпадъците от извършените ремонтни дейности, като ако това е било предвидено, но е проявена немарливост, то ще бъдат ли наложени санкции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари