Горещ телефон приема оплаквания от небрежни доктори

0
Горещ телефон приема оплаквания от небрежни доктори
Снимка: Крум Стоев

Служители на агенцията „Медицински одит“ ще сядат на горещата телефонна линия и ще приемат оплаквания от граждани от работата на небрежни доктори както в болничната, така и в извънболничната помощ. Това предвижда промяна в устройствения правилник на агенцията, която влезе в сила с постановление на Министерския съвет от вчера. Те ще дават дежурства на номера (02) 9301152, 9301253 и 9301259, както и на „горещия имейл” - [email protected] , които се поддържат от служители на Министерството на здравеопазването.

На тях одиторите не само ще приемат оплакванията, но и ще консултират хората как точно да напишат жалбите си и до кого, както и ще разясняват правата им като здравно осигурени.

Медицинските одитори започват да влизат и в аптеките за граждани, както и в тези на болниците, когато получат сигнали за нарушения и злоупотреби с лекарства. Съвместно с инспекторите от Изпълнителната агенция по лекарствата, одиторите ще контролират как се спазва Законът за лекарствените средства в хуманитарната медицина. Те ще имат право да налагат санкции с предписания и финансови глоби.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари