МВнР: Българските граждани да се въздържат от пътуване до Ислямска република Иран

0
Откъде може да се потърси помощ при необходимост?
Откъде може да се потърси помощ при необходимост?

Откъде може да се потърси помощ при необходимост?

От министерството на външните работи обявиха, че българските граждани могат да се обръщат за съдействие денонощно на телефоните, които са обявили.

Информация и евентуална помощ може да се търси от дирекция "Ситуационен център" към ведомството, посолство на Република България в Израел и посолството Република България в Техеран.

"Във връзка с нарастващото напрежение в региона на Близкия изток, препоръчваме на българските граждани да се въздържат от пътуване до Ислямска република Иран, освен в случаите на крайна необходимост. Намиращите се на територията на страната български граждани да проявяват предпазливост, в т.ч. да избягват струпвания на хора, и постоянно да се информират за обстановката", информираха от дипломатическото ведомство.

Ето и контактите за връзка при необходимост:

При нужда, българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Техеран на тел.: + 9821 88775037 или на електронна поща е[email protected], както и при извънредна ситуация и в извън работно време - на мобилен тел.: +98 9305683409.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].

От Външно препоръчват на българските граждани при пътувания, временно или постоянно пребиваване в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари