Горещ финал на международния фестивал „Живи статуи”

2
Живи статуи пресъздадоха в центъра на Русе автентичната атмосфера от края на 18 век на парижкия квартал Монмартър
Живи статуи пресъздадоха в центъра на Русе автентичната атмосфера от края на 18 век на парижкия квартал Монмартър Видео: БНТ

Живи статуи пресъздадоха в центъра на Русе автентичната атмосфера от края на 18 век на парижкия квартал Монмартър.

Със своите миниспектакли актьорите от румънския театър „Маска” показаха някои от забравените френски занаяти и впечатлиха публиката с изразителния си грим и ефектни костюми.

Артистичният квартал Монмартър в края на 18-и и началото на 19-и век е изпълнен с виковете на колоритни търговци, предлагащи всевъзможни странни услуги и забравени вече занаяти. Жената, която пали фенерите, шивачката на юргани, продавачът на отрова за плъхове са само част от тях.

Кристинел Дадал - артистичен консултант в театър „Маска”: Желанието за живот, желанието за оцеляване на всяка цена е чувство, което никога не изчезва. Точно заради това пред тази прекрасна публика, ние представяме това отчаяно желание за живот, за оцеляване.”

За първи път театър „Маска” представи спектакъла „Виковете на Париж” пред българска публика.

Орлин Дяков - директор на Драматичен театър „Сава Огнянов” – Русе: „За мен е изключително полезно, че толкова много хора гледат такъв уличен театър, защото по такъв начин ние възпитаваме нашата публика, която обичайки този театър се надяваме, че ще влезе и в салона.”

След артиститите от „Маска” на "сцената" пред Паметника на свободата се появи германското дуо „StreetBike Theatre”. Флориан Фохман и русенката Вилия Моновска пресъздадоха спектакъла си „Магията на огъня”, с който сложиха горещ финал на Международния фестивалЖиви статуи”.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари