Зрелищно светлинно дрон шоу озари небето над Русе

5
То беше кулминацията във втория ден от тунинг фестивала “Маска”
То беше кулминацията във втория ден от тунинг фестивала “Маска”

Зрелищно светлинно дрон шоу озари небето над Русе

То беше кулминацията във втория ден от тунинг фестивала “Маска”, който се провежда за шести път край дунавския град. Грандиозното шоу с дронове е дело на ALIEN.ONE – иновативна компания насочена към шоу бизнеса в Европа и в България.

Те издигнаха стотици дронове над пистата край ДЗС, където хиляди жители и гости на Русе за пръв път в историята на града видяха такова представление в небето, информира RUSE NEWS.

Изключителната хореография накара публиката да изпадне в пълна еуфория, а десетки коли започнаха да прииждат, тъй като шоуто се виждаше от километри.

Извънземни чинии полетяха от всички страни със светлинни ефекти и звуци на стотици метри в нощното небе при невиждани мерки за сигурност, а публиката продължи да пищи радостно около 30 мин до самия край. Несъмнено Русе ще запомни този ден.

След кратък, но вдъхновителен  разговор с представители на ALIEN.ONE разбрахме, че са вложени стотици часове в подготовка за изключително сложното маневриране, а зад формите стои екип от аниматори, художници и инженери. Фирмата може да изписва текст и реклами с 2D и 3D форми и движения в небето, но най-вече да остави публиката без дъх и с поглед към звездите.

Несъмнено шоутата с дронове са новото настояще на въздушното забавление. Те са истинска революция и категорично заменят традиционната заря.

Дрон шоуто е все по-популярно и предпочитано,  тъй като дроновете не произвеждат химическо и шумово замърсяване, което позволява тяхното показване по всяко време на нощта.  Дроновете не съдържат барут или експлозия, за да произведат светлината си. Това ги прави и много по-подходящи за сухи зони, по време на забрани за пожар или навсякъде, където рисковете, породени от пожар, правят фойерверките неизползваеми.

Всяко шоу с дрон е персонализирано – включва цветове и форми, което позволява пълна гъвкавост и ангажираност с шоуто. Дроновете могат да образуват думи и дори цели изречения, предавайки послания и истории в небето.

Наред с очевидните ползи за околната среда, има цял набор от причини, поради които дроновете са най-добрата алтернатива на фойерверките, включително факта, че надхвърлят творческите им ограничения.  Светлинните шоута с дронове имат безкрайни възможности, за да превърнат небето в гигантски триизмерен екран, който функционира като интерактивна и завладяваща цифрова система.

Разбира се, най-важна е реакцията на публиката. Емоционалното въздействие, което се създава от историите в нощното небе с помощта на дронове, далеч надхвърля въздействието, което имат фойерверките и това се видя на фестивала “Маска” край Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари