"Сладък" уикенд през септември в Русе

1
Фестивал на торта Гараш, живи статуи и още много изненади очакват русенци в края на лятото
Фестивал на торта Гараш, живи статуи и още много изненади очакват русенци в края на лятото Снимка: Емил Кьостебеков / архив

17-18 септември - един различен уикенд в Русе

Русенци и гости на града ще могат да се насладят на емблематичната за града ни торта Гараш по време на специален фестивал, посветен на десерта. Вкусният празник се организира по Програма „Туризъм“ на Община Русе и ще се състои на 17 септември, а съпътстващите фестивала събития ще направят града предпочитано място за посещение през есенния месец.

Фестивалът на торта Гараш се организира за първи път и желанието на Община Русе е той да се превърне в ежегодно събитие, част от годишния културен календар на страната“, заяви зам.-кметът Златомира Стефанова.

Във фестивала ще се включат производителите на сладкарски изделия в Русе, които ще приготвят сладкото изкушение по оригинална рецепта, както и негови нетрадиционни, съвременни и здравословни интерпретации. Известни майстори на сладкарското изкуство ще допълнят събитието със свой прочит на десерта, както и с демонстрации на живо, където всеки желаещ ще може да опита десерта.

Русенските търговци, предлагащи оригинална торта Гараш, ще получат специален стикер, който ще бъде залепен на видно място в самите заведения.

Желание за участие във фестивала са изявили и от Държавна опера – Русе, Драматичен театър „Сава Огнянов“ и Държавен куклен театър – Русе. На съвместна среща, организирана от Община Русе, техните ръководства заявиха готовност за поставянето на спектакъл за деца и кантата на открито, които да обогатят програмата.

По време на фестивала на торта Гараш ще се проведе добилият голяма популярност 4-дневен Международен фестивалЖиви статуи“. От 17 до 18 септември той ще събере събере артисти от висок клас от цяла Европа. Мащабното събитие се организира за седма година от Драматичен театър „Сава Огнянов“ и с финансовата подкрепа на Община Русе.

По същото време в града ще се състои и опознавателен тур за представители на туристическия бранш – туроператори, екскурзоводи и агенти, които да спомогнат за налагането на Русе като популярна дестинация на туристическата карта на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари