Горанов объркал сметките на БНТ, БНР и БТА

0
Финансовият министър объркал сметките на БНТ, БНР и БТА, Пламен Орешарски за малко да го изрита
Финансовият министър объркал сметките на БНТ, БНР и БТА, Пламен Орешарски за малко да го изрита

През 2006 г. настоящият финансов министър Владислав Горанов се разминава само с дисциплинарно наказание от тогавашния финансист №1 Пламен Орешарски, разузна BIG5.BG от свои хора в министреството.

Като началник отдел “Социални разходи” на Министерството на финансите Горанов обърква сметките на Българска национална телевизия, Българско национално радио и Българска телеграфна агенция, вследствие на което бюджетът е гласуван, но в първите месеци на 2006 г. настъпва брожение в националните медии заради недофинансиране.

При друг гаф на Владислав Горанов като зам.-министъра на финансите през януари 2011, правителството го освободи от поста председател на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса и като представител на държавата в него. При рокадата държавата намали представителите си в надзора на касата до четирима. Причината за това беше, че премиерът Бойко Борисов още през есента на 2010 г. обеща на Лекарския съюз да махне Горанов от управлението на касата. Зам.-финансовият министър предизвика гнева на докторите и беше замерен с бутилка от минерална вода, когато на събора на организацията съобщи, че болниците ще получат 65 млн. лв. вместо исканите 200 млн. лв.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари