ГЕРБ се е запътил към нафталина

0
Искаме избори, защото не се осъществява програмата на правителството, заяви депутатът от БСП Румен Генчев
Искаме избори, защото не се осъществява програмата на правителството, заяви депутатът от БСП Румен Генчев Снимка: Юлия Лазарова

"ГЕРБ отива към нафталина. Ние излизаме от тази позиция, но вие сте тръгнали натам", така депутатът от БСП Румен Гечев коментира бъдещето пред управляващата партия в предаването на Дияна Найденова "Челюсти" по Нова телевизия.

В закачки с привкус на черен хумор премина дебатът между ГЕРБ и БСП, посветен на темата предсрочни избори. Представителите на двете партии - Десислава Атанасова и Румен Гечев, не спряха да се нападат, изтъквайки негативите на опонента си и какво се е случвало по време на неговото управление.

„Искаме избори, защото не се осъществява програмата на правителството. Обещанията, които бяха направени, не се изпълняват. Вместо 3-4% растеж, както обещаваше премиерът, в момента лазим по дъното с 1,5%. Бяха обещавани чужди инвестиции, а първото тримесечие те са 6-7 пъти по-малко, отколкото миналата година. Оценката на външния пазар и световната икономика е отрицателна. Жизненият стандарт не расте”, изтъкна като аргументи за необходимостта от избори Румен Гечев.

 „За БСП винаги картината изглежда страшна, особено когато не управляват. Още по-страшна обаче изглежда като управляват. Не е лошо, когато се критикува – на опозицията това й е работата. Реформаторският блок и АБВ обаче в момента иззеха тази функция. Ако БСП не заяви опозиционна линия на поведение, те приключват”, коментира от своя страна Десислава Атанасова.

 „Десните трябваше да пестят от бюджета, а ГЕРБ го товарят с 16 милиарда лева нов дълг. Това е рекорден дълг в историята на България”, контрира Гечев и призова управляващите да отговорят на хората какво се случва с предизборната програма, която не се изпълнява. 

 „АБВ напуснаха коалицията, защото корабът потъва. Те видяха, че идват предсрочни избори. Ако бяха останали с вас да управляват, щяха да приключат”, обърна се към Атанасова Румен Гечев.

По думите му обаче вероятността някоя партия да има абсолютно мнозинство е много малка. Той бе категоричен, че БСП няма да прави коалиции, които са безпринципни.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари