ГЕРБ: Бойко Рашков да обясни какво се случва с машините за изборите и да понесе отговорност

0
Напът сме да се окажем с провалени избори и отговорността за това ще се носи от него
Напът сме да се окажем с провалени избори и отговорността за това ще се носи от него Снимка: БГНЕС

Напът сме да се окажем с провалени избори и отговорността за това ще се носи от него

"Бойко Рашков трябва да излезе и да обясни какво се случва, защото той отговаря за изборния процес и е определен за това с решение на правителството."

Това заяви Тома Биков в живо включване пред склад във ВТУ "Тодор Каблешков" на фирмата "Сиела Норма", след като от заседание на ЦИК и последвали публикации на медиите се разбра, че от комисията са информирали прокуратурата за нови 199 машини за гласуване в склада на фирмата-вносител, съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

По думите на Биков, не може всеки ден да излизат машини и никой да не знае тези машини за какво са, откъде идват, накъде отиват, за какво ще се ползват. "Г-н Рашков е човекът, който трябва да излезе и да даде обяснение за всичко, което се случва, защото сме напът да се окажем с провалени избори и отговорността за това ще се носи от него", е настоял Биков.

"Най-големият проблем е, че ние не вярваме на Бойко Рашков. Ние не вярваме и на това правителство, което създава усещането, че следващите избори ще бъдат опорочени. Точно затова очакваме от Бойко Рашков и от служебното правителство да дадат ясни отговори защо непрекъснато се появяват нови количества машини, които не са предвидени в договора", е призовал и Александър Ненков. Той е припомнил, че допреди няколко седмици имаше голям проблем, че няма да може да бъдат доставени определеното количество машини по договора за парламентарни и президентски избори. Сега обаче, по думите му, цитирани в съобщението, се оказва, че вече има няколко стотин отгоре. Тук изниква въпросът защо всички партии, борещи се за честни избори, всъщност не позволиха да се броят всичките контролни разписки от машините.

Според Христо Гаджев простата математика показва, че излизат над 600 допълнителни машини извън договора на ЦИК със "Сиела Норма", те са нерегламентирани и никой не знае за какво се ползват.

"Ако сметнем дори и наполовина цената, за която ЦИК купи 1600 нови машини, то това означава, че някой е платил милиони левове, за да внесе тези машини. Кой е бил този алтруист, е хубаво да се разбере", е призовал Гаджев.

От ГЕРБ настояват също ЦИК да преразгледа решението си, контролните разписки от машинния вот да не се броят само в 30 на сто от секциите, а в абсолютно всички.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари