ГЕРБ били възмутени от правителствените рокади

1
ГЕРБ с извънреден брифинг за рокадите на служебния кабинет
ГЕРБ с извънреден брифинг за рокадите на служебния кабинет Видео: Фейсбук

ГЕРБ с извънреден брифинг за рокадите на служебния кабинет

"Категорично искам да заявя, че съм притеснен силно за случващото се в последните 48 часа на кабинета Радев. Аз бях министър в първия му служебен кабинет и много добре познавам функциите на служебния кабинет - първо, да организира безпристрастни и честни избори и второ, да преведе страната без сътресение, като осигури нормално функциониране на публичния сектор. Вместо това без анализ и експертиза бяха политически уволнени ръководители на възлови агенции - НАП и Митници. Вие знаете, че тези две агенции са кръвоносната система на финансовия сектор. Тези съкращения доведоха до голямо напрежение в тези две системи. Това може да доведе до рязко спадане на приходите в държавния бюджет", каза бившият министър на финансите Кирил Ананиев.

"Като член на първия кабинет на Радев на мен ми бяха поставени задачи незабавно да уволня изпълнителните дирекции на НАП и Митниците. Моят отговор беше категоричен, че първо трябва да уволни мен. Второто искане към мен при приет преди седмици бюджет беше да увелича с 300 милиона лева бюджета на МО. Това правилна политика ли е, правилно ли е да се прави това", възмути се Ананиев.

"Скоростта и степента на радикализъм е такава, че има теми, които изискват реакция. Ние сме в ситуация, в която правителството не е подложено на никакви форми на контрол, включително и парламентарен такъв", коментира зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

"Как е стигнал новият шеф на НАП до президента. При положение, че единственото, което се открива за него, е едно интервю в "Жената днес" за хранителния режим. Това е шеф на НАП! Как така?!". Този въпрос зададе Тома Биков на пресконференцията на ГЕРБ.

Живял ли е новият шеф на НАП в Дубай през последните години? Кой вкара учредителна на партията на Васил Божков в МВР?", попита още той.

"Очевидно има нов коалиционен партньор, взел на изборите 3% и нещо. Но в новия парламент може и да влезе", допуска ревностният защитник на ГЕРБ и Борисовата политика. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари