Гърция затвори 6-те пункта на границата с България

0
Очаква се ограничението за автомобили над 1,5 т да важи и утре
Очаква се ограничението за автомобили над 1,5 т да важи и утре Видео: БНТ

Заради лошото време като превантивна мярка Гърция затвори 6-те пункта на границата с България за автомобили с товар над тон и и половина.

Ситуацията на Кулата е спокойна. Няма сериозни струпвания на чакащи автомобили и камиони. От два часа отново е въведена забраната за преминаване на автомобили над 1,5 т., предаде БНТ.

Ограничението за превозните средства над тон и половина влезе в сила тази сутрин в 6:00 ч. И камиони, бусове и автобуси трябваше да спират на паркинг веднага след граничния пункт. Полицейски патрул стриктно следеше забраната да се спазва докато не бъде отменен оранжевият код за опасно време в Гърция. Забраната предизвика недоволство у шофьорите

Около 13:00 часа ограничението временно отпадна - до 18.00 часа - за 4 пункта - Кулата, Капитан Петко войвода, Илинден и Маказа. След това отново беше въведено за всички 6 пункта.

Светлан Кичиков, директор на ГД "Гранична полиция": Това, което ни беше обяснено, е, че поради обилен снеговалеж и много силен вятър с цел предотвратяване на ПТП въвеждат тези ограничения.

Най-опасни за пътуване са участъците между Солун и Атина, и пътят след Драма.

И на шестте гранични пункта с Гърция ситуацията към момента е спокойна, опашки няма. Очаква се ограничението за автомобили над 1,5 т да важи и утре.

През деня на Дунав мост и на границата ни с Турция трафикът беше интензивен, но не се образуваха сериозни колони и задръствания. В момента ситуацията там е спокойна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари